Decembrski dobri možje so obdarili otroke pri Mali Nedelji

Obdaritev kar stosedmih otrok so s svojimi prispevki omogočili številni donatorji.

Branko Košti, sobota, 23. december 2023 ob 11:19
Obdarovanje otrok pri Mali Nedelji

Obdarovanje otrok pri Mali Nedelji

Decemberski dobri možje Miklavž, Božiček in Dedek Mraz, so kljub obilici dela, ki ga opravljajo v tem predprazničnem času, uspeli uskladiti termine za obisk in obdaritev otrok pri Mali Nedelji. Kar stosedem otrok s starši in številnimi krajani jih je nestrpno pričakovalo v petek zvečer ob veliki, razsvetljeni in z okraski, katere so izdelali otroci v vrtcu, okrašeni jelki v središču kraja. Veselo pričakovanje so popestrili s petjem prazničnih pesmi in klicanjem dobrih mož, ki njihovega glasnega klicanja niso mogli preslišati.

Z velikimi koši, polnimi bogatih daril, so se pripeljali na razsvetljeni kočiji s konjsko vprego, se pomešali med zbrane, se z njimi pogovarjali, slikali in veselili. Zatem so se vsi skupaj podali v dvorano kulturnega doma, kjer se je odvilo najbolj pričakovano dejanje. Kar stosedmim otrokom so Miklavž, Božiček in Dedek Mraz razdelili darila, katerih nakup so s svojimi prispevki omogočili številni donatorji.

Vesel dogodek za najmlajše krajane je organizirala Krajevna skupnost Mala Nedelja, kar je še en dokaz, da razglasitev najbolj uspešne podeželske skupnosti ni slučaj, temveč dokaz odprtega in povezovalnega dela za vse generacije.




Več v Družabno