Tridnevna stavka na večini upravnih enot po državi

V zadnjih treh dneh januarja bo stavkalo 41 od 58 upravnih enot po državi.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. januar 2024 ob 18:03
Stavkali bodo tudi na UE Gornja Radgona

Stavkali bodo tudi na UE Gornja Radgona

V Sindikatu državnih organov Slovenije (SDOS) so napovedali, da bo v zadnjih treh dneh januarja stavkalo 41 od 58 upravnih enot po državi. Od teh 41 bo na 15 upravnih enotah stavka potekala en dan, na 26 upravnih enotah pa tri dni, od 29. do 31. januarja.

"Že skoraj desetletje se borimo za ureditev kadrovskih razmer in slabih plač na upravnih enotah, ki jih zapuščajo prepotrebni uradniki, novih pa minimalna plača seveda ne zanima. Slabo stanje, ki že predolgo ogroža spodobno in zakonito upravno odločanje v imenu države, vlado očitno premalo zanima, sicer bi že zdavnaj uredila ustrezno in sprotno reševanje upravnih postopkov. Ti so posledica enormnega števila tujcev in obilice pravnih sredstev, ki jih vlagajo za ureditev svojega statusa v Republiki Sloveniji," so ob napovedi stavke poudarili v SDOS.

Stavki so se med drugim pridružili tudi na Upravnih enotah Gornja Radgona, Lendava, Murska Sobota, Ptuj, Ormož, kjer bodo tri dni poslovali v omejenem obsegu. V času stavke se bodo izvajale le nujne naloge, ki jih je potrebno izvajati in katerih neizvajanje bi lahko ogrozilo življenja, zdravje in premoženje ljudi ali zaradi katerih bi lahko nastala druga nepopravljiva škoda.

Na Upravni enoti Ljutomer pa ne bodo stavkali.

V zadnjih treh dneh januarja bo stavkalo 41 od 58 upravnih enot po državi

To je seznam upravnih enot, kjer te dni stavkajo





Več v Gospodarstvo