iPhone mi je padel na tla. Kako popraviti poškodbe?

iPhone je eden najbolj priljubljenih in naprednih telefonov na trgu, ki pa ima tudi svoje slabosti. Ena izmed njih je, da je precej občutljiv na padce in udarce. Kaj narediti, ko se poškoduje?

Oglasno sporočilo, ponedeljek, 5. februar 2024 ob 07:01
Popravilo, servis iPhona

Popravilo, servis iPhona

En trenutek nepazljivosti je bil dovolj, da vam je čisto novi iphone padel na tla in se poškodoval. Z vso jezo ste ga pobrali, zdaj pa upate na najboljše, saj ste zanj odšteli kar lepo vsoto denarja. Čisto zafrustrirani razmišljate, kako velika je poškodba in koliko vas bo stalo popravilo. Naj vas pomirimo, mogoče ni vse tako črno kot je videti.

Iphone telefon spada med kakovostne telefone, a to ne pomeni, da je imun na padce in udarce. Ker niso ravno poceni, je popolnoma razumljivo, da vas vsaka, če tudi majhna, poškodba vrže iz tira.

Vendar pa je pomembno, da v takem trenutku ostanete mirni in najprej preverite, ali naprava še vedno deluje. Telefon preglejte z vseh strani, če so kje vidne poškodbe, kot so razpokane stranice ali razbito steklo na zaslonu.

Če se telefon še vedno vklopi in deluje normalno, potem ste imeli srečo in ga lahko uporabljate naprej. Če se telefon vklopi in opazite, da zvok ne deluje normalno ali se na zaslonu pokažejo črte, potem je verjetno najbolje, da popravilo prepustite strokovnjakom.

V katerih primerih se lahko sami lotite sanacije poškodb?

Samostojna sanacija poškodb iPhone telefona je lahko primerna v nekaterih manj zahtevnih primerih:

  • Zamenjava zaščitnega stekla ali ovitka - če je poškodovan samo zaščitni ovitek ali zaščitno steklo ekrana, ga lahko samostojno odstranite in zamenjate z novim.

  • Čiščenje - telefon lahko očistite, če je na primer umazan zaslon ali če je v vhodu za slušalke ali polnjenje nabrala umazanija, ki ovira povezavo. Vseeno previdno, da ne poškodujete telefona.

  • Manjše programske težave - težave kot so zmrzovanje sistema, počasno delovanje in podobno lahko pogosto odpravite z mehko ponastavitvijo ali obnovitvijo sistema iOS.

Vendar pa je treba vedeti, da lahko samostojna popravila vplivajo na garancijo telefona in lahko povzročijo več škode, če niste previdni.

V primeru, da telefon ne deluje tako kot bi moral, pa je edino smiselno, da ga v popravilo prepustite strokovnjakom. Najboljši iPhone servisi, kakršen je denimo Mobistekla, ponujajo širok nabor popravil za mobilne naprave.

Sušenje telefona

Njihova izkušena ekipa vsako popravilo telefonov opravlja z najvišjo stopnjo natančnosti, pri tem pa uporabljajo samo kakovostne nadomestne dele. Ne glede kako močno se je ob padcu vaš iphone poškodoval, bodo njihovi strokovnjaki zagotovo hitro našli rešitev.

Na mobilnih napravah namreč popravljajo praktično vse komponente:

  • menjava stekla
  • menjava zaslona
  • menjava baterije
  • popravilo kamere
  • popravilo polnilnega konektorja
  • popravilo manjših komponent, kot so steklo kamere, zvočnik ali mikrofon.

Poleg tega vam nudijo brezplačni nadomestni telefon, da ostanete povezani, medtem ko popravljajo vaš telefon.

Kako dolgo traja popravilo?

Čas popravila je odvisen od vrste poškodbe in modela vašega iPhone-a. Za vse najpogostejše težave imajo rezervne dele vedno na zalogi, zato vam lahko popravilo iPhona opravijo tako hitro.

Izkušena strokovna ekipa bo poskrbela, da bo vaš iphone popravljen v najkrajšem možnem času, če gre za urgentno situacijo celo v roku 1 ure.

Na splošno pa popravilo telefonov traja 24 ura od oddaje telefona, izjemoma, če je okvara bolj zahtevna, zanj potrebujejo več časa.

Kako poteka popravilo?

Svojo napravo lahko prinesete osebno v poslovalnico, lahko pa jo tudi pošljete preko pošte. Ob oddaji telefona boste serviserju posredovali kontaktne podatke in morebitno kodo za odklep zaslona, vi pa boste prejeli prevzemni list z določenimi podatki.

Popravilo, servis iPhona

Strokovnjak bo najprej opravili pregled, šele nato pa se dogovorite za nadaljnjo popravilo. Serviser po presodil, ali vam v času popravila pripada nadomestni telefon.

Sledi diagnostika in popravilo, status pa lahko spremljate s številko naročila ter geslom, navedenim na prevzemnem listu. Po zaključenem popravilu vas bo servis obvestil preko elektronske pošte ali telefonskega klica.

Če se vam zgodi nesreča in se telefon poškoduje, ni razloga za skrb. Pri Mobistekla se zavedajo, kako pomemben je za vas vaš iphone, zato bodo poskrbeli, da boste svoj telefon dobili nazaj v najkrajšem možnem času.




Več v Gospodarstvo