Dalmatinski klapi Kampanel in Rišpet zapeli ob dnevu žena

Obiskovalcem so pričarali nepozaben večer ob zvokih Dalmacije.

Prlekija-on.net, sobota, 9. marec 2024 ob 23:08
Dalmatinski večer v Ljutomeru

Dalmatinski večer v Ljutomeru

V soboto, 9. marca, sta v športni dvorani ŠIC Ljutomer nastopili dalmatinski klapi Kampanel in Rišpet. Ob dnevu žena so obiskovalcem pričarali nepozaben večer ob zvokih Dalmacije.

Klapa Kampanel neguje izvorno tradicionalno a capella petje pa tudi petje ob instrumentalni spremljavi mandolin in kitar ter duhovne šansone. Prepoznavna je postala z uspešnimi priredbami popularnih skladb in z edinstvenim prepletanjem tradicionalnega s popularnim. V letih delovanja je prejela številne najvišje nagrade in priznanja, med drugim tri prve nagrade v Makarski, tri prve nagrade v Opatiji, prvo nagrado v Ljubljani, nagrado za najboljšo pesem na Zadarfestu, Porin za najboljšo klapsko izvedbo, Grand Prix na festivalu duhovnega šansona v Zagrebu...

Klapo Rišpet je ustanovil priznani Splitski skladatelj Pero Kozomara v oktobru 2011, ki je širši javnosti poznan po skladbah: Ne more mi bit, Bura, Zora bila, Još ne mogu pristat volit, Dugo nije pala kiša, Nasukan, Kiša, Mala tica. Prav tako so nagrajenci številnih nagrad, najraje pa se pohvalijo z Grand Prix Splitskega festivala s pesmijo Ćaća ter s hitom klapske pesmi iz leta 2017 Reći ćeš mi fala.




Več v Družabno