Alina Modlic drugič zapored državna prvakinja v badmintonu

Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje, se je tekmovanja udeležila s tremi učenci devetega razreda: Alino Modlic, Eneyem Lazarjem in Pavlom Šimonko.

Prlekija-on.net, torek, 19. marec 2024 ob 19:38
Učenci OŠ Janeza Kuharja Razkrižje z učiteljem

Učenci OŠ Janeza Kuharja Razkrižje z učiteljem

V sredo, 13. marca 2024, je v Mirni na Dolenjskem potekalo posamično državno prvenstvo v badmintonu za osnovne šole. Po uvodnem pozdravu ravnateljice in predstavitvi sistema tekmovanja organizatorja so pričeli s tekmovanjem. Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje, se je tekmovanja udeležila s tremi učenci devetega razreda: Alino Modlic, Eneyem Lazarjem in Pavlom Šimonko.

Na tekmovanju je sodelovalo 110 učencev iz vse Slovenije, ki so bili razdeljeni v štiri kategorije: učenci licencirani, učenke licencirane, učenci nelicencirani, učenke nelicencirane. Vsaka kategorija je imela svoj žreb in tekmovala v svoji kategoriji. Učenci iz OŠ Razkrižje so tekmovali v kategoriji nelicenciranih učencev. Učenci so bili najprej razdeljeni v skupine po tri ali štiri in tekmovali znotraj svoje skupine. Vsak učenec je odigral vsaj dve oziroma tri tekme. Prva dva učenca v svoji skupini sta se po rezultatih uvrstila v glavni del tekmovanja, kjer pa so odigrali tekme na izpadanje.

"Vsi učenci naše šole so se uvrstili iz skupinskega dela v glavni del tekmovanja na izpadanje, kjer so med učenci potekali napeti dvoboji v športnem navijaškem vzdušju. Učenec Pavel Šimonka je tekmovanje končal v šestnajstini finala, Eney Lazar v osmini finala, Alina Modlic pa je s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo stopnjevala tempo iz tekme v tekmo in se uvrstila v finale. V finalu se je pomerila z učenko iz OŠ Kozje, Lejo Kiderič, in jo premagala  21:13 in že drugič zapored postala DRŽAVNA PRVAKINJA v badmintonu za nelicencirane učenke.
Čestitke vsem učencem za predano igro, fair play in izjemen dosežek učenke Aline Modlic
," je ob tem povedal učitelj športa Saša Fišinger.




Več v Šport