S tovornimi vozili večkrat po enosmerni ulici v nasprotno smer

Skupno jim je verjetno to, da navigacija kaže smer vožnje do cilja po najkrajši možni poti, kar jih vodi v stranske ulice, ki niso primerne za takšna velika vozila.

Prlekija-on.net, sreda, 27. marec 2024 ob 19:43
Tovorno vozilo v enosmerni ulici

Tovorno vozilo v enosmerni ulici

V Ljutomeru smo že večkrat lahko zasledili, ko vozniki velikih tovornih vozil s polpriklopniki zapeljejo v kakšno ozko ulico. Skupno jim je verjetno to, da navigacija kaže smer vožnje do cilja po najkrajši možni poti, kar jih vodi v stranske ulice, ki niso primerne za takšna velika vozila. Tudi nasploh jih navigacija verjetno vodi po cestah, ki niso namenjena tovornim vozilom, kot je cesta med Ptujem in Ljutomerom preko Sv. Tomaža, kamor večkrat zaide kakšno težje tovorno vozilo.

V minulih dneh pa sta vsaj dve tovorni vozili zapeljali iz Miklošičevega trga na Razlagovo ulico v nasprotno smer, saj je ta ulica enosmerna. S tem pa sta se verjetno ognila še večji težavi, da bi zapeljala na ozko, enosmerno Jureša Cirila ulico, kar se je tudi že zgodilo. Ta ulica je zelo ozka, še posebej ko so ob stranskih parkirnih mestih parkirana vozila, na koncu v križišču pa je oster, 80 stopinjski ovinek.



Več v Črna kronika