Učenci OŠ Križevci pri Ljutomeru obiskali Čebelarski muzej na Krapju

Dragica Tigeli je učencem na zabaven način predstavila življenje čebel in pripomočke, ki jih čebelarji uporabljajo pri delu.

Prlekija-on.net, petek, 29. marec 2024 ob 12:20
Obisk Čebelarskega muzeja na Krapju

Obisk Čebelarskega muzeja na Krapju

Učenci in učitelji prve triade Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru, smo se v sredo, 27. 3. 2024 ob 12.00 uri odpravili na pohod do Čebelarskega muzeja Tigeli na Krapju. Gospa Dragica Tigeli je učencem na zabaven način predstavila življenje čebel in pripomočke, ki jih čebelarji uporabljajo pri delu. Nato so se posladkali z medenjaki in preizkušali različne vrste medu. Na koncu smo si ogledali še čebelarski muzej in pogledali v notranjost panja. Učenci so domov odnesli tudi svečko iz voska, ki so jo že pripravili v muzeju.

Pot od šole in nazaj smo opravili peš po poljskih poteh, ki jih v današnjem času čedalje redkeje uporabljamo. Učenci so imeli možnost opazovati naravo in živali. Med seboj so se družili, poglabljali prijateljstva in seveda delili svoje priboljške, ki so se skrivali v nahrbtnikih.

Čeprav je bil pohod dolg, so se učenci zabavali in uživali v lepem sončnem popoldnevu. Za učiteljice je bil pohod slikovit primer dobre prakse, ki bo verjetno ostal stalnica na naši šoli.

Alenka Črček Ritonja




Več v Kultura in izobraževanje