Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

Bronasti kolajni dodali še srebro.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15

Zaključujejo se državna prvenstva za mlajše selekcije v futsalu pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Odlične rezultate beležijo tudi ekipe ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. Po osvojeni bronasti kolajni selekcije U13 in petem mestu selekcije U17 se je v nedeljo, 7. aprila, naslova državnega podprvaka razveselila selekcija U15. V igri za visoka mesta ostaja tudi selekcija U19.

Selekcija U15, ki sta jo vodila Gregor Frumen in Mario Hošpel, se je v velikem finalu merila z ekipo Slovenskih goric iz Voličine. Prvo finalno tekmo v Ljutomeru so Slovenske gorice dobile s 6:3, povratna finalna tekma v Voličini pa se je končala z neodločenim izidom 6:6. Državni naslov je tako pripadel ekipi iz Voličine, futsalerji ljutomerske ekipe pa so si nadeli srebrno kolajno. Za Meteorplast ŠIC bar (selekcija U15) so v tej sezoni nastopali: Julian Šalamun, Daniel Pivljaković, Jakob Dolamič (vratarji), Dino Semenič (kapetan), Valentin Vukovič Kosi, Jan Kolar, Domen Antolin, Matic Ritonja, Alen Balažic, Mai Stojko, Nal Zver, David Makoter, Matic Babič in Jan Fras. Najboljši strelci ekipe so bili Valentin Vukovič Kosi (29 zadetkov), Dino Semenič in Domen Antolin (po 17) ter Jan Kolar (16).

V boju za državni naslov ostaja ljutomerska selekcija U19. Na prvi polfinalni tekmi, ki je bila na Vrhniki, je Meteorplast ŠIC bar slavil z 8:0, povratna tekma pa bo na sporedu v torek, 9. aprila, ob 18.30 uri v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Zmagovalec se bo uvrstil v veliki finale.

Meteorplast ŠIC bar U13

Mlada ljutomerska ekipa do bronaste medalje





Več v Šport