Padavine bodo zajele vso Slovenijo, ohladilo se bo

Temperature bodo dopoldne večinoma še od 12 do 23, popoldne pa le še od 1 do 9 °C.

Prlekija-on.net, torek, 16. april 2024 ob 09:35
Padavine bodo zajele vso Slovenijo

Padavine bodo zajele vso Slovenijo

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bodo danes padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji in južni Sloveniji še niže. Temperature bodo dopoldne večinoma še od 12 do 23, popoldne pa le še od 1 do 9 °C.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah okoli -2, ob morju 7 °C.

V torek čez dan bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem okoli 16 °C.

Danes popoldne in zvečer bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem presegali 100 km/h. Marsikje v krajih nad okoli 500 m nad morjem bodo razmere v tem času zimske.

Ponekod sneži

V severnem in vzhodnem delu Slovenije ponekod sneži


Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu
Nedelja je bila spet topla

Po novi rekordni nedelji prihaja izrazita ohladitev





Več v Narava