7 načinov, kako pomagati dehidrirani in pusti koži

Se spopadate s pusto in bledo kožo brez sijaja, srbečico, izrazitejšimi gubami in utrujenim videzom? Če je odgovor pritrdilen, je zdaj idealen čas, da se posvetite svoji negovalni rutini - verjetno je vaša koža dehidrirana, zato je pomembno, da ji namenite ustrezno vlažilno nego.

Oglasno sporočilo, sreda, 17. april 2024 ob 07:50
7 načinov, kako pomagati dehidrirani koži

7 načinov, kako pomagati dehidrirani koži

Koža s prihodom pomladi začne novo obdobje in dolga zima ji prav gotovo ne pusti najboljše popotnice. Če k temu dodamo še višje temperature, sonce in veter, to lahko vodi v dehidracijo kože in resnejše težave s kožo.

Pomembno je, da ob prvih znakih dehidracije kože, nemudoma podprete kožo pri vlaženju in negi ter jo ustrezno zaščitite pred negativnimi vplivi.

Suha dehidrirana koža

Pomen redne negovalne rutine pri dehidrirani in pusti koži

Glede na to, da nas koža ščiti pred zunanjimi vplivi, potrebuje optimalno vsebnost vlage, če želimo, da bo dobro opravila svoje delo. Ko je koža enkrat dehidrirana, potrebuje zelo dolgo časa, da ponovno doseže ravnovesje, zato je ključnega pomena, da pravočasno vzpostavite negovalno rutino.

Nega kože je proces, kjer je vsak korak izjemnega pomena, vsak od uporabljenih izdelkov pa ima svoj namen. Z redno negovalno rutino kožo očistite, navlažite, ji priskrbite dovolj hranilnih snovi in antioksidantov ter pospešite njeno mikrocirkulacijo.

Nasveti za suho dehidrirano kožo

S tem bo vaša koža lepa in sijoča, zato boste še bolj izžarevali samozavest in privlačili okolico.

Nasveti, kako pomagati dehidrirani in pusti koži

Čeprav so lahko težave povezane z dehidrirano kožo zelo neprijetne, pa je razveseljivo, da lahko dehidrirani koži pomagate na različne učinkovite načine.

  1. Skrbite za zadostno navlaženost kože

Vsakodnevno vlaženje pomaga koži, da ostane hidrirana. K izboljšanju navlaženosti kože pa lahko veliko pripomore že sprememba življenjskega sloga.

Pijte dovolj tekočine, saj voda pomaga ohranjati telo zdravo in hidrirano. Ne pozabite pa tudi na ustrezno prehrano z visok vsebnostjo vitaminov in mineralov in se skušajte izogibati alkoholu in prevelikim količinam kofeina.

Za optimalno navlaženost kože izberite vitaminsko kremo za obraz, saj zagotavlja takojšnjo hidracijo, kožo učvrsti in zgladi ter spodbuja dolgoročno ravnovesje in sijaj kože.

Kako pomagati pri suhi dehidrirani koži

  1. Nego prilagodite letnemu času

Nego kože vedno prilagodite potrebam kože. Kaj potrebuje vaša koža, pa je v veliki meri odvisno od letnega časa, vremena in tudi življenjskega sloga.

Svetujemo vam, da ste pozorni na vsako spremembo na vaši koži in njeno nego dopolnite tako, da bo koža vselej pomirjena, sproščena in negovana.

  1. Čistite dosledno, a nežno

Najpomembnejši korak pri negi dehidrirane kože je zagotovo njeno čiščenje, s katerim odstranite odmrle celice, maščobo in ostanke ličil, ki lahko povzročijo mašenje por. Pri tem je pomembno, da s čiščenja kože lotite pravilno in zanj uporabite izdelke brez sulfatov.

Ena najdragocenejših skrivnosti popolne kože je dvojno čiščenje. To pomeni, da kožo najprej očistite z izdelkom na oljni osnovi, katerega namen je nežno, a globinsko čiščenje kože. Nato pa za čiščenje kože uporabite še čistilni gel ki odstrani preostale nečistoče in prepreči nastanek komedonov in aken.

Hemptouch čistilni gel za obraz

  1. Pozorni bodite na sestavo svojih izdelkov

Zapravljanje časa in denarja za nepreverjene izdelke se vam pri negi dehidrirane kože lahko hitro maščuje. Pozorni morate biti predvsem na sestavo uporabljenih izdelkov.

Kot smo že omenili, se izogibajte izdelkom, ki vsebujejo sulfate, sintetične dišave in barvila ter druge škodljive sestavine.

Namesto tega vam priporočamo, da se odločite za nakup naravne kozmetike, s katero boste svojo kožo podprli na naraven, a učinkovit način.

Hemptouch je izjemen primer naravne kozmetike, ki izstopa zaradi svoje čistosti in učinkovitosti. Njihovi izdelki temeljijo na naravnih sestavinah, pri čemer je ena izmed ključnih hladno stiskano konopljino olje. To visokokakovostno olje je poznano po so znana po svojih vlažilnih in pomirjujočih lastnostih, ki kožo negujejo in ji povrnejo sijaj.

  1. Sestavite si idealno negovalno rutino

Negovalna rutina običajno vsebuje 4 korake, pri čemer se uporabljajo različni izdelki, od katerih ima vsak svoj namen. Izdelki si praviloma sledijo od najlažje teksture k bogatejši, s čimer poskrbimo za dolgotrajnejšo navlaženost kože.

  • Čiščenje kože: To je temeljni korak vsake nege, saj z njim odstranite odmrle kožne celice, nečistoče in sledi ličil. Običajno se zanj uporabljajo čistilni geli oziroma izdelki na oljni in vodni osnovi.

  • Toniranje in vlaženje: Kot prvi korak vlaženja se uporablja vlažilna esenca, bogata z antioksidanti in hialuronsko kislino. Esenca kožo poživi, navlaži in ščiti pred prostimi radikali, prav tako pa kožo pripravi na nadaljnje negovalne korake ter jo ohranja zdravo in sijočo.

  • Ciljna nega za ohranjanje ravnovesja: Koža potrebuje pravo razmerje med vlaženjem in hranjenjem, kar lahko dosežete z ustrezno kremo za obraz, kot je vitaminska krema. Z njo zagotovite takojšnjo hidracijo kože, prav tako pa kožo pomirja in obnavlja.

  • Zaščita in obnavljanje: Zadnji korak negovalne rutine je razkošni oljni serum z edinstvenimi naravnimi olji, superhranili in antioksidanti, ki izboljša čvrstost in prožnost, zgladi teksturo kože in poveča njen sijaj. Vaša koža bo po uporabi pomirjena, navlažena in napeta.

Hemptouch razkošni oljni serum

  1. Zaščitna SPF krema naj bo vaša vsakodnevna stalnica

Čeprav je sonce nadvse blagodejno, pa UV žarki kožo močno izsušijo, ob prekomerni izpostavljenosti lahko celo povzročijo opekline in draženje. Zato je pomembno, da na soncu večkrat nanesete zaščitno SPF kremo, s katero boste poskrbeli za ustrezno zaščito pred UV žarki.

Hemptouch CBD izdelki za nego kože

  1. Skrbite za ustrezno zračno vlažnost s svojem domu

Okolje, v katerem se nahajate, lahko bistveno vpliva na vašo kožo. Eden od naravnih načinov za povečanje hidracije kože je tudi ustrezna vlažnost v vašem domu, s katero boste koži nudili najboljše pogoje za opravljanje svojih nalog, hkrati pa boste poskrbeli za njen zdrav videz.

Negovanje dehidrirane in puste kože je ključno za ohranjanje zdravega in sijočega videza. S tem, ko posvetimo pozornost redni negovalni rutini ter uporabljamo prave izdelke, lahko koži povrnemo vlažnost, sijaj in napetost. Pomembno je izbrati izdelke, ki vsebujejo naravne sestavine, kot je hladno stiskano konopljino olje, ki kožo negujejo in ji vračajo vitalnost. Sledite tem preprostim nasvetom in uživajte v zdravi in sijoči koži, ki bo odražala vašo naravno lepoto in samozavest.

Nega kože - izdelki s konopljo




Več v Gospodarstvo