V Ormožu je potekala prva seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije

Seje se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, ki je v pozdravnem nagovoru poudaril izjemno vlogo slovenskega gasilstva v sistemu zaščite in reševanja.

Prlekija-on.net, sobota, 20. april 2024 ob 13:26
Seja Plenuma GZ Slovenije

Seja Plenuma GZ Slovenije

V Ormožu je v soboto potekala prva seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije. Seje se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, ki je v pozdravnem nagovoru poudaril izjemno vlogo slovenskega gasilstva v sistemu zaščite in reševanja.
"To, kar ste slovenski gasilci opravili v času boja proti najhujšim naravnim nesrečam v novejši zgodovini, je neprecenljivo, je več, kot bi kdorkoli mogel pričakovati od vas. Gasilci uživate med ljudmi izjemno zaupanje in spoštovanje, zaradi vas smo vsi skupaj varnejši," je dejal.

Kot je še dejal, smo pri nadaljnji graditvi sistema zaščite in reševanja v pomembnem času, saj bomo imeli do poletja operativno floto štirih letal za gašenje, kar ob helikopterjih vojske in policije pomeni pomembno silo v boju proti požarom. Ponovno bomo vzpostavili program Kras, kot orodje za preventivo in nabavo opreme za boj proti požarom na posebej ogroženih območjih.

"Narave ne moremo premagati, ko zapreti z besnenjem, lahko pa se nesrečam zoperstavimo učinkovito in organizirano, ker imamo tako izjemen, v svetu edinstven sistem gasilstva, prostovoljstva z neverjetnim čutom za sočloveka na najvišji profesionalni ravni. To je naše gasilstvo, slovenski narodni zaklad," je sklenil državni sekretar Medved v uvodnem nagovoru udeležencem plenuma.

Foto: Gasilska zveza Slovenije




Več v Kultura in izobraževanje