Skozi Obrež vozil s hitrostjo 111 km/h

Zaradi tega prekrška je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo vložen tudi obdolžilni predlog.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. april 2024 ob 07:42
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. aprila, ob 22.48 so policisti v Središču ob Dravi prijeli pet tujcev, državljanov Afganistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so bili po končanem postopku odpeljani v Azilni dom.

V nedeljo, 21. aprila, ob 16.00 so policisti izvajali meritve hitrosti v naselju Obrež. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 111 km/h, kar močno presega omejitev hitrosti v naselju. Zaradi tega prekrška je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje, poleg tega pa bo zoper njega vložen obdolžilni predlog.

Ob 19.55 so policisti zoper voznika osebnega avtomobila odredili pridržanje po 24. členu ZPrCP, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Kršitelj je namreč opravil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,78 mg/l v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bodo na pristojno sodišče poslali obdolžilni predlog in odvzeto vozniško dovoljenje.




Več v Črna kronika