Slovenska bakla obiskala tudi Križevce

V Park doživetij je prispela iz Ljutomera, nosilec bakle na prizorišče pa je bil mlad križevski atlet Luka Sagaj, ki dosega izvrstne rezultate na tekaških tekmovanjih.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. april 2024 ob 13:09
Slovenska bakla v Križevcih

Slovenska bakla v Križevcih

V petek, 19. aprila, ob 18:00 je Slovenska bakla obiskala Križevce. V Park doživetij je prispela iz Ljutomera, nosilec bakle na prizorišče pa je bil mlad križevski atlet Luka Sagaj, ki dosega izvrstne rezultate na tekaških tekmovanjih. Dogodka se je udeležilo veliko število obiskovalcev, ki so aktivno sodelovali na prireditvi ali pa navijali za udeležence.

Po uvodnem krogu, ki ga je pretekel Luka, je bila bakla predana najmlajšim, vrtčevskim otrokom, ki so skupaj s strokovnimi delavkami tekli po parku. Teka so se udeležili tudi osnovnošolci, tem pa je sledila ekipa z nosilcem bakle županom Občine Križevci Brankom Slavincem, občinskimi svetniki in občinsko upravo.

Slovenska bakla v Ljutomeru

S Slovensko baklo v Ljutomeru teklo več kot 220 športnikov in športnic


Aktivnemu druženju in teku se je pridružila ekipa Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru, sledile so ekipa Športnega društva Bučečovci, Prostovoljnega gasilskega društva Stara Nova vas, Športnega društva Ključarovci, Judo kluba Križevci, Športnega društva Križevci, ŠKD studia A, Športnega društva LO-KO, Športnega društva Lukavci, Športnega društva Vučja vas, Konjeniškega društva Križevci in Športnega društva Berkovci. Samostojen krog je pretekel tudi kolesar Alen Žitnik.

Zbrane so nagovorili župan Občine Križevci Branko Slavinec, predsednik Športne zveze Križevci Milan Majcen, svetnik občinskega sveta Občine Križevci Jožef Duh in dolgoletni delavec na področju športa ter prejemnik Bloudkovega priznanja Branko Žnidarič.




Več v Šport