Obeležili 10 let Bivalne enote Stročja vas DSO Ljutomer

Bivalna enota Doma starejših občanov Ljutomer v Stročji vasi, v kateri je uveljavljen družinski princip bivanja, je te dni praznovala 10 let svojega delovanja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. april 2024 ob 19:55
10-letnica BE Stročja vas DSO Ljutomer

10-letnica BE Stročja vas DSO Ljutomer

V Stročji vasi so ponosno praznovali 10 obletnico delovanja enote DSO Ljutomer, v kateri si že od samega začetka prizadevajo preseči stereotipe o institucionalnem varstvu. Ves čas delujejo v skladu z družinskim principom, v katerem prevladuje prilagajanje institucije posamezniku in ne obratno, kar je pri življenju z demenco še kako pomembno. S svojim načinom delovanja ter tudi s svojo arhitekturno prilagojenostjo dementnim, katerim je omogočeno prosto gibanje, je BE Stročja vas postala ena izmed referenčnih ustanov, ki so jo doslej obiskali tudi številni drugi domovi. V tem času je povsem izpolnila pričakovanja in svoje poslanstvo, saj je doslej v njej bivalo 147 stanovalcev, od tega 80 iz področja UE Ljutomer.

Petkov slavnostni program, ki so ga pripravili in v njem sodelovali zaposleni in stanovalci v BE, povezoval pa Branko Hrga, je lepo obogatila tamburaška skupina Bisernica. Prisotne sta pozdravila in nagovorila tudi Alenka Karlovčec, vodja BE ter direktor DSO mag. Tomislav Nemec, sledili pa so tudi pozdravi gostov - Majde Keček iz društva Spominčica, msg. Izidorja Veleberija ter predstavnice Občine Ljutomer Damjane Belcl, ki je izročila tudi županjino zahvalo za 10-letno delovanje BE.

Stanovalci, njihovi svojci, zaposleni in gosti so se ob prijetnem druženju lahko tudi posladkali z lično rojstnodnevno torto iz domske kuhinje ter prisluhnili harmoniki in tamburašem. DSO Ljutomer se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki so prispevali k izgradnji in delovanju BE v teh desetih letih ter vsem, ki so se prijazno odzvali vabilu in bili del praznovanja 10-letnice BE stročja vas.




Več v Kultura in izobraževanje