Literarna sekcija KD Anton Krempl izvedla bralni pohod ob Noči knjige – branje drevesom

Literarna sekcija Kulturnega društva Anton Krempl je organizirala Bralni pohod ob prebiranju poezije, kratke zgodbe podarjene pomladi - branje drevesom.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. april 2024 ob 08:38
Bralni pohod ob Noči knjige

Bralni pohod ob Noči knjige

Literarna sekcija Kulturnega društva Anton Krempl je organizirala Bralni pohod ob prebiranju poezije, kratke zgodbe podarjene pomladi - branje drevesom.

To je bil tudi dobrodelni pohod, saj smo se odzvali na prošnjo najmlajših vrtca pri njihovi podnebni kampanji ter jim podarili korake.
Pot nas je vodila od Kulturnega doma skozi Malo Nedeljo, kjer smo opazili priprave za pričetek del na prostoru nekdanje stare šole. Na poti smo v pogovoru načrtovali kakšen lep literarni dogodek za naslednje leto na tem prostoru. Obiskali smo člana društva, Ludvika Rudolf, ki mu zdravje ne dopušča, da bi lahko šel z nami. Pri njem smo se ustavili, ga pozdravili in iz njegove pesniške zbirke Iz preteklosti v sedanjost za prihodnost prebrali pesem Lepote cvetja, nakar smo se od Ludvika poslovili, mu zaželeli čimprejšnje okrevanje in aktivno vrnitev med nas.
Pot nas je vodila po malonedeljskih poteh med sadovnjaki in gozdom, v naravi smo občudovali lepote pomladnega cvetja, dreves, poslušali ptičje petje ter brali drevesom. Res čudovit popoldan, ki se je prevesil v večer, saj je ob našem druženju in zbiranju korakov čas hitro minil. Obljubili smo si, da podoben literarni pohod ponovimo v drugem letnem času.

Hvala tudi vsem tistim, ki niste mogli biti z nami in ste nam poslali št. vaših korakov ter hvala za pesem, ki ste jo poslali za ta večer.

V tem tednu smo se srečali že drugič, ko so Pevke Ljudskih pesmi, na zelo vetrovno in hladno nedeljo, 21.4. 2024 dopoldan, povabile k sodelovanju pri akciji Vseslovensko petje s srcem. Skupaj smo kot velika družina zapeli kot nekoč; po ljudsko, brez not in priprav, spontano od srca. Zapeli smo na »Ploci« prostor pred cerkvijo. Ugotovili smo, da je še vedno pesem tista, ki nas združuje tudi pri Mali Nedelji. Naj živi Slovenska pesem, naj se prenaša iz roda v rod in naj nikoli ne odide v pozabo.

Za Literarno sekcijo zapisala, Liljana Peršak




Več v Kultura in izobraževanje