Obisk policistov in policistke Pike v vrtcu Mala Nedelja

Policisti skrbijo za našo varnost.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. maj 2024 ob 14:04
Obisk policistov v vrtcu Mala Nedelja

Obisk policistov v vrtcu Mala Nedelja

V torek so nas v našem vrtcu Mala Nedelja obiskali: policista Enote vodnikov službenih psov Milan Dajč in Marjan Casar, policist Postaje prometne policije Zvonko Ozvald in policista PP Ljutomer Lidija Nemec in vodja policijskega okoliša Sašo Ferenček.

Najprej smo si zunaj na velikem šolskem igrišču ogledali, kako poteka delo z izurjenimi policijskimi psi. To sta nam prikazala vodnika policijskih psov ter pes As in psička Ida. Za otroke je bil prikaz zelo zanimiv, saj so videli, kako sta psa ubogljiva a hkrati igriva.

Po pogovoru s policisti smo si ogledali policijske avtomobile in motor prometne policije.

Zaradi dežja smo se preselili v notranji večnamenski prostor vrtca, kjer so policisti nadaljevali s predstavitvijo njihovega dela ter prikazom različnih pripomočkov, ki ga uporabljajo pri svojem delu.

Največje veselje pa je med otroke s svojim obiskom prinesla maskota policistka Pika. Otrokom je mahala, jih pozdravljala, se z njimi fotografirala.

Tako otroci kot vzgojiteljice smo bili nad obiskom navdušeni, zato si takšnega sodelovanja v takšni obliki še želimo.

V imenu otrok in vzgojiteljic vrtca Mala Nedelja se zahvaljujemo vsem policistom, medvedki Piki, prav lepa zahvala pa tudi za vse podarjene odsevne trakove, kresničke, balone in pobarvanke, ki bodo otrokom v pomoč pri varnosti na vseh njihovih poteh.

Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec




Več v Najmlajši