V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

Kot vsako leto se Mürske ribice predstavljajo s klekljano čipko, ki ima letos zahtevnejše tehnike, saj se izobražujejo in dopolnjujejo z dodatnim znanjem, članice ročnih del društva upokojencev pa z izdelavo krpank, prtov v tehniki rišelje ter slik, šivanih v tehniki pickpoint.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Razstava ročnih del v Veržeju

Razstava ročnih del v Veržeju

Ob občinskem prazniku Občine Veržej so veržejske klekljarice Mürske ribice pod vodstvom rojakinje Tatjane Prelog in članice DU, sekcija ročnih del, ki jo vodi Štefka Šterman, postavile na ogled že tradicionalno razstavo ročnih del v Puščenjakovi dvorani Centra domače in umetnostne obrti Veržej. Kot vsako leto se Mürske ribice predstavljajo s klekljano čipko, ki ima letos zahtevnejše tehnike, saj se izobražujejo in dopolnjujejo z dodatnim znanjem, članice ročnih del društva upokojencev pa z izdelavo krpank, prtov v tehniki rišelje ter slik, šivanih v tehniki pickpoint.

Na letošnji razstavi sodelujejo s Filatelističnim društvom iz Maribora. Njihova pregledna društvena razstava je namenjena 5. obletnici vpisa klekljanja čipke v Sloveniji na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Zato je Filatelistično društvo iz Maribora pripravilo tudi poleg filatelistične razstave priložnostni žig, ki je bil v uporabi na dan otvoritve.

Na otvoritvi so zbrane nagovorili župan Občine Veržej gospod Drago Legen, direktor Zavoda Marianum Veržej, salezijanec gospod Blaž Cuderman, predsednica DU Veržej gospa Silva Krajnc, ter avtor filatelistične razstave, gospod Milko Linec iz filatelističnega društva Maribor.

Z glasbeno točko na violini je večer popestrila Katarina Prašiček.
Razstava bo na ogled do konca meseca maja.

Tatjana Prelog




Več v Kultura in izobraževanje