Otroci vrtca Mala Nedelja uživali v domačih Biotermah

Vrtec v naravi so preživeli v Glamping vilah Sončna dolina, kjer še otroci niso bivali.

Prlekija-on.net, torek, 14. maj 2024 ob 19:14
Otroci vrtca Mala Nedelja v Biotermah

Otroci vrtca Mala Nedelja v Biotermah

Otroci in vzgojiteljice najstarejše skupine otrok vrtca Mala Nedelja so pretekli četrtek in petek uživali in doživeli pravi vrtec v naravi v domačih Biotermah.

Že navsezgodaj zjutraj so otroški pogledi in njihovi nasmehi drveli novim dogodivščinam naproti. Kovčki in potovalke niso dolgo samevali v garderobi vrtca, saj so jih z vso močjo, kar jo premorejo, naložili na avtobus in tako zapustili vrtčevo okolje ter se podali na pot raziskovanja v naravi.

Prvi dan nas je očaral navdušen prihod v domače Bioterme, namestitev v Glamping vilah Sončna dolina, igre v vodi v sodelovanju s Plavalno šolo Delfin, raziskovanje naravnega okolja Bioterm, iskanje teme, pižama ples , eko zgodbica ob naravnem bazenu ter ob zaključku prvega dne sprehod po potki med vilami in šotori s svetilkami v roki do mehkih in toplih odejic.

V novo jutro nas je prebudilo toplo in svetlo sonce, ki nam je oznanjalo novo doživetje. Po okusnem in obilnem zajtrku smo se podali na enourni pohod v Radoslavce k družini Puhar. Pri njih smo lahko uživali v božanju in ogledovanju njihovih konj, jahanju, vožnji s sulkijem, pozdravila nas je tudi njihova psička. Čas pa je neusmiljeno prehiteval naša raziskovanja in občudovanja, zato smo se po vrnitvi in kosilu prepustili še dejavnostim in aktivnostim z animatorko Bioterm, ki je za nas pripravila ogromno rekvizitov in iger vse do prihoda staršev. Posladkali smo se tudi s hišnim sladoledom, ki smo si ga lahko privoščili oba dneva.

Navdušenje v domačem okolju je bilo mogoče čutiti ob doživljanju neizmernega veselja in razvajanja na vsakem koraku. Otroški iskrivi pogledi so bili le iskren dokaz njihove predanosti in naklonjenosti.

Otroci si želijo bivati v naravi in biti del nje, zato jim to omogočimo vsak dan.

Zapisala: Silvija Filipič




Več v Najmlajši