Predsednik Vlade RS in ministrica za zdravje obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota

Na delovnem sestanku z vodstvom bolnišnice sta se seznanila z aktualnimi izzivi. Razpravljali so tudi o pomanjkanju zdravstvenega kadra, kar je trenutno vseslovenski problem.

Prlekija-on.net, sreda, 15. maj 2024 ob 12:35
Na delovnem sestanku z vodstvom bolnišnice sta se seznanila z aktualnimi izzivi, foto: Aleš Cipot

Na delovnem sestanku z vodstvom bolnišnice sta se seznanila z aktualnimi izzivi, foto: Aleš Cipot

Predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob, in ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel, sta danes obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota. Na delovnem sestanku z vodstvom bolnišnice sta se seznanila z aktualnimi izzivi. Posebna pozornost je bila namenjena zaključku investicije v negovalni oddelek in načrtovani investiciji v nov katetrski laboratorij z novim koronarografom, ki ga bodo začeli graditi še letos. Razpravljali so tudi o pomanjkanju zdravstvenega kadra, kar je trenutno vseslovenski problem.

Predsednik vlade
Dr. Robert Golob in dr. Valentina Prevolnik Rupel sta obiskala SBMS, foto: Aleš Cipot

Po delovnem sestanku je sledil ogled novega negovalnega oddelka. Ta investicija, vredna več kot deset milijonov evrov, je največja v zadnjih dvajsetih letih in predstavlja pomemben mejnik za celotno pomursko regijo. Kapaciteta negovalnega oddelka se bo povečala iz 48 na 72 postelj, kar bo prispevalo k izboljšanju kakovosti zdravstvene oskrbe v regiji.

"V Splošni bolnišnici Murska Sobota ocenjujemo, da je bil obisk izjemno produktiven. Premier in ministrica sta nam podala dragocene uvide in usmeritve, ki nam bodo pomagale pri nadaljnjem delu. Potrdili smo našo zavezanost k uspešnemu sodelovanju in nadaljnjemu razvoju bolnišnice," ob tem pravi vodstvo bolnišnice.

Ministrica za zdravje
Dr. Robert Golob in dr. Valentina Prevolnik Rupel sta obiskala SBMS, foto: Aleš Cipot



Več v Gospodarstvo