Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Srečanja se je udeležilo blizu 150 motoristov

Branko Košti, ponedeljek, 7. maj 2012 ob 17:201
Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Ob bližajočem godu Sv. Krištofa, zavetnika motoristov in motornih vozil, so člani motokluba "Pürgaške sekire" pripravili blagoslov motorjev pri farni cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji.

Čez sto motoristov s svojimi jeklenimi konjički se je zbralo pri kulturnem domu v središču kraja in se v koloni odpeljalo do cerkve, kjer se jih je pridružilo še nekaj, tako da je svoje motorje na ogled in za blagoslov postavilo blizu 150 motoristov.

Po zahvalni maši je župnik Tomislav Roškarič zbrane motoriste nagovoril pred cerkvijo in opozoril na nevarnosti v prometu ter jih pozval k varni in strpni vožnji. Nato je posebej blagoslovil vsakega motorista in motor, vsakemu pa je izročil tudi podobico.

Po blagoslovu je sledila panoramska vožnja, med katero so obiskali tudi Puchov muzej v Sakušaku, nato pa so se vrnili v Malo Nedeljo na okrepčilo in veselo druženje ob zvokih glasbe.

TUNČEK torek, 8. maj 2012 ob 13:04

Zej po žegni pa lehko vozite bres kopanja !

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno