Veter podiral drevesa in odkrival strehe, voda zalivala kleti in ceste

Gasilci so v nedeljo popoldne imeli polne roke dela

Prlekija-on.net, nedelja, 7. oktober 2012 ob 21:086
Gasilci

Gasilci

V nedeljo popoldne je naše kraje zajela nevihta z močnim vetrom, ponekod pa je padala tudi toča. Gasilci so morali posredovati na večih mestih.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je v Lukavcih neurje podrlo drevo na osebno vozilo, ki so ga odstranlii gasilci PGD Lukavci in PGD Ljutomer, v Ljutomeru pa je zaradi močnega neurja voda zalila Ulico Rajh Nade. Kanalizacijo so odmašili gasilci PGD Ljutomer. Voda je cestišče zalila tudi v Cezanjevcih, kjer so posledice odstranili gasilci PGD Cezanjevci.

V Moravcih v Slovenskih Goricah je veter razkril 40 kvadratnih metrov strehe na stanovanjski hiši. Intervenirali so gasilci PGD Ljutomer in poškodovano streho začasno pokrili. V Bratislavcih pa so gasilci PGD Polenšak morali črpati vodo iz kleti, veter pa je odkril tudi streho hiše. Gasilci so jo prekrili z rezervnimi strešniki.

V Rakovcih pri Svetem Tomažu je zaradi vetra padlo drevo na cesto. Posredovali so gasilci PGD Savci, ki so drevo odstranili in počistili cestišče. V Rucmancih pri Svetem Tomažu pa je veter odkril streho gospodarskega objekta. Gasilci PGD Trnovci so s folijo pokrili 60 kvadratnih metrov strehe.

V Ključarovcih je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Ključarovci ter izčrpali okrog 20 kubičnih metrov vode, v Veržeju pa je veter podrl električni drog na cesto. Napako so odpravili dežurni serviserji Elektra Maribor.

Močan veter je na cesto podrl drevo tudi v Ivanjskem vrhu pri Gornji Radgoni, kjer so posredovali gasilci PGD Spodnji Ivanjci ter drevo odstranili. V Stavešincih pri Gornji Radgoni pa je na električne vode padlo drevo. Drevo so odstranili dežurni serviserji Elektra Maribor.

V Grlincih pri Jurišnicih je veter odkril streho stanovanjske hiše in poškodoval dva elektro drogova. Gasilci PGD Gabrnik so prekrili 40 kvadratnih metrov strehe s folijo in začasno popravili 2 električna droga.

V Rakuševi ulici v Ormožu je zaradi močnega vetra padlo drevo. Gasilci PGD Ormož so podrto drevo razžagali in odstranili iz cestišča. V Bresnici pri Ormožu pa je veter odkril 15 kvadratnih metrov strehe in podrl dve drevesi. Gasilci PGD Bresnica, Podgrad in Senešci so s folijo začasno pokrili streho, odstranili drevesi in počistili cestišče.

gorgona nedelja, 7. oktober 2012 ob 22:57

ze pa ka neke poven....pač ga je gnes reeedno vlevalo...te pa se je na ceste nabralo ogromno količine vode...tak ka je cesta ne bila prevozna...pozoven jas ReCO in ker je vikend mi zdignejo v MB,in te oveme bedoke poven pač relacijo ki se je to zgodilo te me ove mislin ka 4krot pita kak se sploh reče pa ki to je,te pa mi je nazodje reka ka nej počokan še malo ka de deš minja pa ka te nej še enkrat pozoven ka do te ukrepale,te pa me je det tak razpizdaj ke če bi se šlo za človeka ki vmira nege na ceste pa me je spitova ki,pa ki točno pa kak se že reče,te pa pozoven lepo na policijo pa tan pa delajo v MS pa je blo vse takoj rešeno...banda držovna ve mi v prekmurje pa prlekiji lehko crknemo glovno ka je mb pa lublana...nej tudi tan žerejo vino pa meso iz tunke če de jin što da...

TUNČEK nedelja, 7. oktober 2012 ob 23:46

To je blo pa hujdo neurje in na zlo šüroken pojosi Sloneskih goric. Bogi prizadeti lidje !

Benjamin Marin ponedeljek, 8. oktober 2012 ob 15:59

V Bratislavcih niso pokrili gasilci PGD Polenšak strehe hiše...ker niso meli lojtre.. Nasmeh Zato so si hišo morali pokriti sami...tak da naj ne lažejo neke...! Mislec

pravični ponedeljek, 8. oktober 2012 ob 21:12

Ja, gorgona, ker si že načel to temo, bom jo še malo dopolnil. Jaaa

Saj se upravičeno jeziš, ker je to križišče v tvoji bližini neprevozno ob vaski malo večji nevihti. To ja

To se dogaja še najbolj od takrat, ko se je pričelo graditi čistilno napravo. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

Nekoč je bila kanalizacija takšna, da se je na več mestih izlivala v Ščavnico in tudi v Kostanjevico. To ja

Tako so določeni kanali pokrivali določen del mesta. Jaaa To ja

Ko se je delala čistilna naprava, pa se je vsa kanalizacija spojila v en sam vod, ki gre sedaj do čistilne naprave. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hjooj Hjooj Hudi

In tako je ob večjem nalivu pretočnost premajhna in zato se zgodi, da celo dvigne pokrove na jaških, ko pridere voda iz višje ležečih ulic na Ormoško cesto. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hjooj Hjooj Hudi

Na žalost se take stvari dogajajo tudi v drugih krajih naše deželice. Mislec Hjooj

Nemalokrat se kje zgodi, da fekalije plavajo po cesti. Hihihi

Za vse to so pa odgovorni projektanti, Tipkam ker so napačno projektirali kanalizacijo. Hamer

Absolutno bi morala biti ločena fekalna in meteorna kanalizacija. To ja

Meteorna bi lahko bila še vedno speljana na star način in tako ne bi prihajalo do teh problemov, kot sedaj. To ja

Ampak ne moremo nič, ker projektanti so oh in sploh veleumi, da jim ni para. Mislec Hjooj Hjooj Hjooj

Lahko bi poseben članek napisal, toliko je "cvetk" za katere vem. Hihihi Zloba Hahaha

Pa še hudoooo mastno so plačani. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi Hudi Hudi




gorgona torek, 9. oktober 2012 ob 11:40

ja pravični to je res...ka sen te ša dol pa vidja kak so se jaški zdigovale od vode pa sen točno zna zake se gre...

MHA sreda, 10. oktober 2012 ob 18:12

Reka bi ka ti voda ogroža hišo, pa bi ti ovi takoj vün posla gasilce. Nasmeh

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59