V oddaji »Na zdravje!« predstavili Ljutomer

Oddaja bo na sporedu ta petek ob 20. uri na TVS 1

Milan Belec, torek, 9. oktober 2012 ob 16:3110
Snemanje oddaje Na zdravje

Snemanje oddaje Na zdravje

Tokrat so v oddaji "Na zdravje!" sodelovali tudi Lotmeržonci. Rdeča nit so bili konji, saj imata oba kraja kot Lotmerk tako tudi Šentjernej dolgoletno tradicijo.

Koncept oddaj, katere so se pričele v tem letu, nosi sporočilo razglednice in pomeni, da se iz dveh krajev, katera sodelujeta v oddaji, naredi razglednica, katera preko sporočila prikaže posebnosti krajev.

Oddaja se je snemala v studiu RTV. Zanimivo je bilo spoznati način snemanj, tokratna posebnost je bila, da je bil v studiu konj iz Ljutomera, ki ga je pripeljal Kasaški klub Ljutomer. Seveda so kujori poskrbeli za to, da so pripeljali krotkega konja, a tudi njemu so v ušesa vstavili vato, da ga ne bi glasna glasba prestrašila. Težko si je predstavljati kaj bi se lahko zgodilo če bi konj postal nemiren.

Sodelovali so ansambel Štrk, katerim smo vsi pomagali pri petju refrena, katerega smo se naučili na avtobusu do Ljubljane.Legenda Alojz Grnjak je zaigral Matjašeka, folkloristi iz Babincev pa so zaplesali ob nastopih glasbenikov. Künštni Prleki so imeli v studiu sedež vlade s simboli, pomen Lotmerka pa je predstavil Milan Belec, g. Slavič pa je imel predstavitev konjeniškega dela. Za organizacijo je poskrbel LTO z avtobusnim prevozom in organizacijo.

Šentjernejčani so ravno tako predstavili svoje posebnosti. Petelin, cviček, kulinarika in dobra volja. Glavna gostja je bila zlata športnica Urška Žolnir, nekaj skupnih posnetkov in nastop v katerem je pokazala, kako se spravi na tla krepkega moškega. Boštjan je imel veliko težav saj mu ni uspelo ostati na nogah niti nekaj sekund.

Veliko znanih ljudi, kateri so bili v studiu je z navdušenjem sprejelo predstavitev Lotmerka. Žal je premalo časa, da bi lahko predstavili vse kar imamo dobrega.

Gledanost oddaje pa bo gotovo pomagala pri pomembni promociji naših krajev. Prleki smo poskrbeli, da nadaljujemo s posebnostmi, katere nas krasijo.

misekovi torek, 9. oktober 2012 ob 19:48

Žal je cviček bil predstavljen, vino (iz Lotmerka) pa ne, malo žalostno ali ne.

MILAN sreda, 10. oktober 2012 ob 07:14

Mislec Mišek kej se tiče vina na mizah je bilo rdečo kerega so naleli v studiji,nejbole prepovedano je bilo ka se dene gor belo vino samo boš vidja ka smo ga mi meli.Domočega kej pa se tiče predstavitve pa je ne mogoče fsega,prvo nega cejta scenarij pa delajo scenaristi s kerimi smo meli dosti prepričüvaja pa pač ne gre.

MILAN sreda, 10. oktober 2012 ob 10:58

Vuuhuu mišek dobja sen informacijo ka so ostali na snemanji pili malinovec,mi pa vinčeka Hihihi

Dejan sreda, 10. oktober 2012 ob 19:55

Cviček pa malinovec sta itak negi tü tü Hihihi Eden je malo bol kisel kak drügi.

misekovi sreda, 10. oktober 2012 ob 21:05

Saj ven kak je samo me sfodi ka si toti lublančani zmišlovlejo samo nekše finte ,ka zej trenutno deco v šoli vičijo ka je vino duma v halozah pomurje je pa znano samo po termah 3000, vse ke je nad trojanami je za španska ves.

Mitja Kos sreda, 10. oktober 2012 ob 22:37

Pred točno 10. leti sva v tej isti oddaji (takrat Raketa pod kozolcem) bila gostja s Tjašo (bila je aktualna Vinska kraljica Slovenije) in pred snemanje sva dejala, da greva domov v kolikor bo na mizah vino (Primorska), ki ni iz našega območja! Potrebno je meti hrbtenico in biti ponosen na to od kod prihajaš!

MILAN četrtek, 11. oktober 2012 ob 10:28

DA BO JASNO MI SMO IMELI NAŠI VINO

TUNČEK četrtek, 11. oktober 2012 ob 19:55

Karkoli ste pili - ali cviček ali malinovec, lepo ste pretstavili Lotmerk in Prlekijo. Samo zahvolo si zaslüžite.
Vina pa se itak soma pretstovlajo na drgačišnih prireditvah.

strk petek, 12. oktober 2012 ob 08:50

Ker je kar nekaj nejasnosti tukaj in pa tudi v okolici, vam podajam nekaj generalij okrog tega gostovanja v oddaji Na zdravje.
Najprej razlog, zakaj smo sploh dobili povabilo. Začela se je nova sezona in razpisan je bil natečaj Na zdravje-razglednica Slovenije. Mi-torej Ansambel ŠTRK, smo poslali o naši prelepi Prlekiji kar nekaj pesmi, ki jih imamo v svoji, zdaj že skoraj 20-letni tradiciji in ekipa RTV-slo, se je takoj naslonila na pesem, ki smo jo pred leti skupaj z Jožetom Lebarom-Južon napravil posebej za naše kasače iz Ljutomera-Lotmerški kasači. Ker Juža-mojega strica na žalost več ni med nami, smo jo takoj morali presneti na novo, poleg nas pa so priložnost za promocijo dobili tudi Kasaški klub Ljutomer in LTO Ljutomer. Obema se za sodelovanje v imenu ansambla Štrk zahvaljujem in verjamem, da smo vsi skupaj v minutaži, ki je pač bila dodeljena, maximalno izkoristili čas za promocijo, vsak po svoji strani. Celotna ekipa iz Prlekije je v studiu napravila vzdušje, ki bo danes zvečer ob 20.00 vidno na TV sLO1.
Torej, tu ni bilo poudarka na pijači in kulinariki, ker smo snemali oddajo zaradi pesmi Lotmerški kasači, tisti, ki pa so bi lačni, pa bi morali zato poskrbeti sami. Jaaa Nasmeh

MILAN petek, 12. oktober 2012 ob 09:07

To ja točno tak kak si zapisa Milan.Neje bilo problema s totimi keri smo bili poleg,več nevol mojo tisti kerih je ne bilo.Keri je bija lačen pa si je son krif. To je šola za fse keri gdo grejo na kakšo pot v oddaljeno Lublano.
Že negda so stori lidje meli sobon cekar v keren je bilo nekej za pojesti pa spiti. Toga se tüdi Künštni Prleki držimo zato pa smo tak lepo okrogli.Na žalost pa smo meli premale cekare ka bi meli jesti za celi avtobus.Dere bomo šli drguč bomo tak naredli. Pa je...a.
Hvala Šrkon pa LTO ji za povabilo.
Bomo gnes vidli kak de vün vidlo.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film