Sodišče: Janez Janša je kriv

Janez Janša, Ivan Črnkovič in Tone Krkovič so razglašeni za krive v zadevi Patria

Prlekija-on.net, sreda, 5. junij 2013 ob 13:574
Janez Janša, foto: Vedran Tomšić

Janez Janša, foto: Vedran Tomšić

Ljubljansko okrajno sodišče je obtožene v zadevi Patria spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov.

Janez Janša, Ivan Črnkovič in Tone Krkovič so bili razglašeni za krive, sodnica pa je Janši prisodila dve leti zapora, Črnkoviču in Krkoviču pa po eno leto in 10 mesecev zapora. Hkrati morajo vsi trije plačati po 37.000 evrov kazni.

Zgodba še sicer zdaleč ni končana, saj je pričakovati pritožbe na sodbo. V podporo Janezu Janši se je pred sodiščem zbralo več sto ljudi, ki so ob njegovem prihodu na sodišče vzklikali "Janša, Janša". Ob izreku sodbe pa so privrženci vzklikali, da sodišča ne priznavajo.

Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je bil obtožen, da je v poslu nabave osemkolesnih oklepnikov sprejel obljubo nagrade, lastnik Rotisa Ivan Črnkovič pa je Jožetu Zagožnu, ki je zaradi bolezni izločen iz postopka, in brigadirju Tonetu Krkoviču za SDS obljubil delež dobička Rotisa, ki bi ga ta ustvaril, če bi postal lokalni zastopnik Patrie. Krkovič je to obljubo plačila deleža dobička sprejel v zameno, da kot pomočnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske podpira Rotis pri prizadevanjih, da postane lokalni partner Patrie.

gorgona sreda, 5. junij 2013 ob 20:58

edino pravin je jema podkupnino je lopov in kradljivec ze mu to lehko rečen ka mu je to bli prisojeno,no vuplen ka do šli pa hitren postopke še druge zadeve za jin kere so po vrste pa brez pritožb

jozejuz sreda, 5. junij 2013 ob 21:26

Prej kot s tega kaj konkretnega bo, bo verjetno Triglav nižji za 20 metrov... Začetek pa je. Vsi so GOTOVI!!!

pravični sreda, 5. junij 2013 ob 21:56


Neznanega dne, na znanem kraju, Murglah, od znanih avtorjev, je bila spisana tožba in obsodba, ki je bila danes prebrana s strani sodnice. Kozlam Kozlam Kozlam Kozlam Kozlam

Mislil sem, da bo kaj več fotk. Mislec

Videl sem komunikatorja 2, da se je kar nekaj časa drenjal tam okrog. Hihihi


jozejuz četrtek, 6. junij 2013 ob 19:43

pravični, tam si bil in jokal? Sicer smo pa ob tistem času pošteni in delavni ljudje bili v službah.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija