Ducat štorkelj »plesalo« na nebu

Nad Ljutomerom je krožilo dvanajst štorkelj

Prlekija-on.net, sreda, 31. julij 2013 ob 00:251

Štorklje nad Ljutomerom

V torek, 30. julija, smo v Ljutomeru lahko videli zanimiv prizor, ko je dvanajst štorkelj krožilo nad mestom. Štorklje so priletele iz smeri Podgradja ter nad Ljutomerom krožile nekaj minut in se nato ponovno podale v smer od koder so prišle. Na Podgradju so se spustile in pristale, verjetno pri ribnikih.

Pojav sicer ni nenavaden, saj se štorklje že zbirajo in bodo nekje v sredini avgusta prve jate že odletele proti jugu. Prvi se na pot ponavadi odpravijo mladiči in starejši samci, ki so v naših krajih bili prvi in ki vedno pripravljajo domovanja. Pozneje se bodo proti Afriki odpravile še samice in preostali mladiči, ki sedaj še niso pripravljeni za dolgo pot proti jugu.

V spodnjem videu si lahko tudi ogledate ta njihov "ples".

MILAN sreda, 31. julij 2013 ob 08:35

Nasmeh Šturkle so bile potlan na jivi pod štrekoj,poleg Kostajovice tan je kmet ora z vekin traktoron.Štorkle pa so pobirale hrono. Dvo dni nazej pa so bile pri železnišken prehodi pri Veržeji isto tak za oroči.
Verjetno so pogrüntale ka je na takši način nejleži priti do hrone.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava