Pred Ljutomersko kletjo prižgali lučke in predstavili novo penino

Ob tej priložnosti so v prostorih vinske kleti P&F Jeruzalem Ljutomer predstavili tudi novo penino iz linije Ljutomerčan

Prlekija-on.net, petek, 6. december 2013 ob 22:25

»Vinska jelka« letos krasi Ljutomer

V petek, 6. decembra, so pri podjetju P&F pred Ljutomersko kletjo, slavnostno prižgali praznične lučke ter predstavili novo penino Ljutomerčan.

Pretekla tri leta so lučke svečano prižigali na Jeruzalemu, tokrat pa so lučke na »vinski jelki« prižgali v Ljutomeru. V kulturnem programu je nastopila tamburaška skupina Mlade strune in Barbara Hrga, ki je zaigrala na harmoniko, dogodek pa je povezovala Jasna Kuljaj. Vse prisotne je pozdravil direktor Mitja Herga, ki je med drugim dejal, da je leto 2013 bilo zahtevno, polno izzivov, a da lahko danes rečejo, da tudi uspešno. "Uspešno smo se kosali z naravo, ki v tem letu ni bila najbolj prijazna, a smo vseeno uspeli skozi leto in potem v času trgatve pridelati kakovostno grozdje, pridelati vrhunsko vino s katerim z veseljem gledamo v leto 2014, ko ga bomo začeli tudi tržiti," je ob tem povedal. Letos so vina prodajali v 18 držav sveta, prihodke iz prodaje so uspeli povečati za 30 odstotkov, z vini iz Ljutomersko-ormoških goric pa so prejeli kar 77 medalj. Zbrane sta nagovorila tudi lastnik P&F Vladimir Puklavec in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. S svojo prisotnostjo je dogodek počastila tudi Vinska kraljica Slovenije, Neža Pavlič. Ob svečanem prižigu lučk, so se omenjenim na odru pridružili tudi Janko Puklavec, solastnik P&F, Marko Antolič, direktor za finance in kontroling ter rokometaši RK Jeruzalem Ormož, ki jim P&F že dolga leta stoji ob strani.

V podjetjih P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer brez dvoma pridelujemo ena najboljših vin na svetu, in tako so ob tej priložnosti v prostorih vinske kleti P&F Jeruzalem Ljutomer predstavili tudi novo penino iz linije Ljutomerčan, ki jo je natančneje predstavil enolog Rok Jamnik.

V spodnjem videu si lahko ogledate nagovore gostov in svečan prižig lučk.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno