Božična vas vabi na ogled

Večerni sprehod skozi Božično vas v Banovcih

Prlekija-on.net, sobota, 28. december 2013 ob 14:59
Božična vas 2013

Božična vas 2013

V Banovcih je letos Božična vas na ogled že štirinajstič, ki vas krasi od sredine decembra pa tja do prvih dni novega leta 2014. Prireditev skupaj pripravljajo Turistično društvo Banovci, občina Veržej, Zavod Marianum Veržej in Terme Banovci, njen namen pa je ohranjanje bogate kulturne dediščine, ki vsebinsko in predstavitveno povezuje kar nekaj dogodkov v decembrskem času v Božični Prlekiji.

Sprehod skozi Božično vas v Banovcih
Sprehod skozi Božično vas v Banovcih

Posebnost pri tem so jaslice, ki so postavljene na prostem pred domačijami, katere je letos na ogled postavilo 29 lastnikov, ki so vsak večer osvetljene z najrazličnejšimi lučkami. Gostje Term Banovci in obiskovalci pa sodelujejo pri izboru najlepše urejenih in postavljenih jaslic na prostem.

V teh dneh, ko je jasno in za zimski čas ne ravno mrzlo, še lahko izkoristite priložnost, in v tem prednovoletnem času v mraku obiščete Banovce. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji, celotno osvetljeno vas pa seveda najlepše lahko vidite v živo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti