Valentinov koncert ob dalmatinskih zvokih

Oliver Dragojević je skupaj z Dupini ter klapo Intrade & Tomislavom Bralićem nastopil na Valentinovem koncertu v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 16. februar 2014 ob 11:304
Oliver Dragojević, foto: Marjan Dovečar

Oliver Dragojević, foto: Marjan Dovečar

Po štirih letih se je v Ljutomer ponovno vrnil Oliver Dragojević, ki je skupaj z Dupini ter klapo Intrade & Tomislavom Bralićem nastopil na Valentinovem koncertu v športni dvorani ŠIC, ki je bila nabito polna.

Odlične vokalne interpretacije, ob spremljavi klavirja in kitar je bilo zagotovilo za posebno romantično doživetje predvsem za predstavnice nežnejšega spola. Da pa je koncert bil res popoln, se je Oliverju na odru pridružila še klapa Intrade z odličnim solistom Tomislavom Bralićem, ki je nedvomno trenutno ena najbolj priljubljenih klapskih zasedb v sosednji Hrvaški in seveda tudi pri nas, kar so dokazali v soboto zvečer.

Tomislav Bralić ima z Oliverjem posneto tudi pesem Škrinja jubavi, ki so jo na koncertu tudi zapeli, zapeli pa so tudi ostale svoje uspešnice. Tudi Oliver je publiki zapel vse svoje večje hite in romantične skladbe za vse zaljubljence.

Na koncertu, ki ga je pripravilo podjetje Vaščanka TP d.o.o., so podarili tudi 7 dnevni paket za 2 osebi v hotelu Fontana na Jelsi na otoku Hvar. Nagrado so prispevali Fontana hoteli apartmani d.o.o. Jelsa Croatia in turistična zajednica Jelsa.

Spodaj si lahko ogledate tudi nekaj video utrinkov.








krakow nedelja, 16. februar 2014 ob 16:51

Včeraj sem se udeležila tega koncerta. To je bil že 4 koncert Oliverja Dragojeviča, ki sem se ga udeležila. In ponovno lahko rečem, vsaka čast tako Oliverju kot klapi Intrada. Bili so izvrstni. Kar se pa tiče koncerta moram izraziti veliko ogorčenje. Kar se organizacije tiče, je bil to najslabše organiziran koncert, kar sem jih videla. Naj obrazložim. Na tak koncert kot je bil to včeraj nikakor ne spada pijanica, ki so jo organizatorju dovolili v desnem kotu dvorane. Sama sem sedela v desnem delu parterja in praktično Oliverja v določenih pesnih nisem slišala, saj so ljudje klepetali, glasno nazdravljali in tako naprej. Popolnoma neprijetno in neprimerno. In ne mislite si, da je motilo le mene. Vsi v tistem delu smo bili razočarani nad tem kar so varnostniki oziroma organizatori dovolili. Ampak varnost je pa spet druga pesem. Marsikdo je želel že med samim koncertom na to oporozoriti koga izmed ogranizatorjev ali varnostnikov, pa ni bilo praktično nikjer nikogar videti. Videti jih je bilo le takrat ko so absolutno prepozno vrgli iz odra tri pijane posameznike, ki so želeli peti skupaj z Oliverjem. In ko smo že vsi videli, da je zadeva za Oliverja neprijetna da se poslanjajo po njem, se je varnost šele pojavila in jih nagnala iz odra. Prosim, da se ogranizatorji malo zamislijo glede vsega tega in v bodoče zadevo malo bolj premišljeno izpeljejo. Nekaj je namreč jasno. Alkohol in "veselica" party na tako prireditev ne spadata, ker večina ljudi je prišla uživat v Oliverjevih pesmih, a jih je ta trušč grzljivo motil in vso Oliverjevo petje potisnil v pzadje. Res škoda, ker bi bil sicer lahko koncert izvrsten zahvaljujoč izvajalcem.

Legionar nedelja, 16. februar 2014 ob 20:02

Sicer nisem bil tokrat na koncertu, vendar če je bilo tako, potem mi ni žal. Oliver in Intrade niso glasbeniki za veselice in pijančevanja, zato je takšen način, kot ga je tokrat ubral organizator, tudi sramotilen za nastopajoče. Bil sem na prvem koncertu leta 2010 in takrat je bilo super, ambient pravi, nikjer nobenega veseljačenja in popivanja. To je glasba za uživanje, ne pa za skakanje in dretje. Očitno organizator v isti koš meče kakšne narodnjake s svojimi polkami in valčki in dalmatinskega virtuoza Oliverja, kar ni ravno za pozdraviti.

jozejuz nedelja, 16. februar 2014 ob 22:48

Jaz sicer nisem goreč privrženec te glasbe, sem pa peljal svojo boljšo polovico na koncert. Glede tega šanka v kotu, res je, da se je na trenutke našlo enih par, ki so bili malo glasnejši, ampak za moje pojme nič kritičnega. Vedno je tako, da imaš kakšne, ki so tam bolj zaradi česa drugega, kot glasbe. Pri taki masi ljudi, je pač tudi na to potrebno računati. Lahko bi pa tudi ostali kdaj vstali, malo zapeli in zamigali, da ne bi bilo kot v gledališču. Prvi komentar je glede tega iz mojega vidika sicer močno pretiran, kdo pa ni bil tam pa tudi ni ravno fer, da sodi nekoga kar tako.

Glede organizatorja pa bi rekel, da je edini tu okoli, ki ve za kaj se gre in ve kaj je aktualno. ŠIC je vedno razprodan, organizacija pa je vedno na viskoem nivoju, glede ozvočenja in vsega, kar spada zraven. Organizator pa tudi neposredno nima vpliva na to, če se kdo med koncertom pojavi, ki je malo glasnejši...

YONG sobota, 22. februar 2014 ob 01:00

Strinjam se, da na koncertu in koncertni dvorani nimajo kaj iskati bife z alkoholno pijačo in nastopači, ki pozornost vzbujajo z neprimernim odnosom do nastopajočih in do obiskovalcev, ki so s nakupom vstopnice plačali ogled mojstrov dalmatinske glasbe. Kako bi pa bilo, če bi v gledališče, kino, cerkev ali pa tudi v kakšno drugo koncertno dvorano v kot postavili šank in k njemu spustili vesele in glasne pivce. Nekaterih očitno to ne bi motilo, mene in partnerko, ki sem jo pripeljal za "praznik", kateremu je bil koncert posvečen - Valentinov koncert - pa je to zelo motilo in pokvarilo razpoloženje in verjetno se bova drugič odločila za drugi kraj in drugega prireditelja, ki bo znal tudi fizično ločiti koncertni del od gostinskega in tega ne bo združeval v isti prostor zaradi zaslužka.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno