Petnajsti občni zbor Društva vinogradnikov Mala Nedelja

V jubilejnem letu bodo izbrali tudi novo Vinsko kraljico društva Martino VIII

Branko Košti, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 08:551
Občni zbor Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Občni zbor Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Jubilejno, petnajsto leto delovanja, so člani Društva vinogradnikov Mala Nedelja, pričeli delovno. Izvedli so že strokovni prikaz rezi vinske trte, v petek, 28. februarja, pa so na občnem zboru pregledali delo v preteklem letu in si začrtali delo za tekoče leto 2014.

Aktivnosti preteklega leta so bile podobne, kot v preteklih letih. Najpomembnejši sklop dejavnosti predstavlja izbobraževanje članov. Prav na tem področju dosegajo zavidljive rezultate, saj se je kvaliteta vin v obdobju delovanja društva močno dvignila, kar dokazujejo rezultati vsakoletnega društvenega ocenjevanja vin in grajskega ocenjevanja vin iz Slovenskih goric na Ptuju, na katerem sta lani člana društva prejela dve glineni amfori: Miroslav Slekovec iz Male Nedelje za vino laški rizling suhi jagodni izbor letnik 2011 in Avos Kocuvan iz Sovjaka za muškat otonel letnik 2012.

Nalednje pomembno področje delovanja so prireditve, katere organizirajo s ciljem druženja in promocije vin,  med vinogradiki in ljubitelji vinske kapljice. V ta namen so tudi lani pripravili pohod od kleti do kleti, v Moravskem vrhu postavili društveni klopotec in pripravili Martinovanje na prostem pri Mali Nedelji, odpravili pa so se še na strokovno ekskurzijo v okolico Maribora in bližnjo južno Štajersko vinsko cesto v sosednji Avstriji.

Leto 2014 bo potekalo v znamenju praznovanja 15-letnice delovanja društva, zato bodo poleg že utečenih vsakoletnih aktivnosti na posebni prireditvi obeležili jubilej. In še ena pomembna naloga jih čaka v tekočem letu: izbrati morajo novo Vinsko kraljico društva, Martino VIII.

TUNČEK sreda, 5. marec 2014 ob 09:17

To je ta provo, samo z izobroževojen se pride do rezoltotof. Bravo Malonedlčani !
Jaaa Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje