V Stročji vasi odprli novo bivalno enoto

V bivalni enoti lahko stanuje 24 stanovalcev, v dveh skupinah po 12, bivajo pa lahko v enoposteljnih ali dvoposteljnih sobah

Prlekija-on.net, nedelja, 13. april 2014 ob 12:421
V Stročji vasi so odprli novo bivalno enoto

V Stročji vasi so odprli novo bivalno enoto

Minulo sredo, je Dom starejših občanov Ljutomer (DSO) s slovesno otvoritvijo uradno odprl nove prostore bivalne enote v Stročji vasi, s katero je pridobil sodobne in kvalitetne pogoje za bivanje oseb z demenco, ki jih dom v Ljutomeru ni mogel zagotavljati. Prvi stanovalci so se v enoto sicer naselili že pred mesecem dni.

Vse zbrane sta nagovorila direktor DSO Ljutomer Boris Sunko in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, slavnostna govornica na otvoritvi pa je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak.

V kulturnem programu so nastopili stanovalci in zaposleni DSO Ljutomer, tamburaška skupina OŠ Stročja vas in Mladi Pomurci, druženje pa se je nato ob glasbi nadaljevalo v novih prostorih bivalne enote.

V bivalni enoti lahko stanuje 24 stanovalcev, v dveh skupinah po 12, bivajo pa lahko v enoposteljnih ali dvoposteljnih sobah, ki si jih lahko poljubno uredijo. V enoti deluje 11 gospodinj in gospodinj negovalk, ki so se v ta namen več mesecev dodatno izobraževale.

Vrednost celotne investicije je znašala 2 milijona evrov, večinski delež je prispevalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, okrog 200 tisoč evrov je prispevala Občina Ljutomer, ki je dala zemljišče, oprostila plačila komunalnih dajatev ter krila stroške rušenja in odstranitve starejšega objekta na tem zemljišču. Ostale zadeve je kril DSO Ljutomer -  sam projekt, projektantski nadzor ter tudi četrtino stroškov opreme.


Več v Gospodarstvo