V nedeljo rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

V mesecu avgustu pripravljajo 19. RKM Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskih goric

Prlekija-on.net, sreda, 6. avgust 2014 ob 22:35
Kolesarski maraton v Biotermah Mala Nedelja

Kolesarski maraton v Biotermah Mala Nedelja

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci je letos prvič pripravila 34. RKM Tri srca v novem terminu – 1. junija 2014, ki se ga je udeležilo 341 kolesarjev, ki se niso ustrašili ne vremena, ne zahtevnih prog. 34. RKM Tri srca je bil tudi odlična priprava za kolesarski maraton Franja. V mesecu avgustu pripravljajo 19. RKM Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskih goric.

Kolesarski prireditvi v organizaciji Športnega društva Radenci in njegove kolesarske sekcije sodita v vrh kolesarskih prireditev v Sloveniji, ne le po udeležbi, tudi po odlični organizaciji in pogojih na progah. Na obeh prireditvah so lani zabeležili 1000 kolesark in kolesarjev iz Slovenije, Slovaške, Avstrije, Nemčije in Hrvaške.

19. Rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji 2014
V nedeljo, 10. avgusta 2014 bo ob 10.00 uri start 19. rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji s startom in ciljem v Biotermah Mala Nedelja, kjer se bodo odvrteli pedali na srčni preizkušnji kolesarjev na poti skozi čarobni svet Prlekije. Proge bodo tri, in sicer: Družinski RKM Po Prlekiji – Bioterme Mala Nedelja – 20 km (ravninski); Mali RKM – 43 km, dva vzpona ter RKM »Po Prlekiji Bioterme Mala Nedelja« - 63 km, trije vzponi. Organizatorji – Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci so si prizadevali, da bi v prelepem okolju Prlekije našli kolesarske steze, ki bodo zadovoljile zahtevne in manj zahtevne kolesarje. Vse kolesarje na malem in velikem RKM Po Prlekiji pa pričakuje tudi »ura resnice« na zahtevnih vzponih na Staro cesto in Jeruzalem.

Startnina je 15€, v predprijavah je nekoliko cenejša – 12€. Vsi udeleženci z vplačano startnino in prevoženimi kilometri bodo dobili:
  • Spominsko medaljo in majico,
  • brezplačne napitke Radenske na okrepčevalnicah in startno ciljnem prostoru,
  • topli obrok na cilju,
  • brezplačno kopanje v kopališču Bioterme Mala Nedelja na dan prireditve.
Obvezna je uporaba zaščitne čelade!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport