Odlični dosežki učenke 8. razreda OŠ Janka Ribiča iz Cezanjevcev

Maja Magdič znova dosegla odlične rezultate v suvanju krogle

Prlekija-on.net, torek, 26. avgust 2014 ob 13:15
Maja Magdič znova dosegla odlične rezultate v suvanju krogle

Maja Magdič znova dosegla odlične rezultate v suvanju krogle

V Prlekiji deluje veliko društev in klubov, ki uspešno delujejo na področju športa. Vsekakor pa osnovnošolci in mladina pogrešajo klub, ki bi deloval na področju v Prlekiji zapostavljene atletike. Bila so razmišljanja, kaj dalje pa se ni premaknilo. Iz Prlekije se morajo tako mladi - perspektivni atleti voziti v bližnje klube v Mursko Soboto ali Ptuj, pa tudi v Maribor, Slovensko Bistrico in žal tudi v bližnje klube v Avstrijo.

Med temi je prepoznavna tudi učenka 8. razreda OŠ Janka Ribiča iz Cezanjevcev, Maja Magdič. Je članica AK Panvita iz Murske Sobote in uspešno tekmuje v svoji konkurenci v suvanju krogle, vadi pa tudi met diska in kopja. Dosegla je veliko uspehov v kategorijah U-14, sedaj že v U-16, odlično pa tudi nastopa v starejši skupini mlajših mladink.

Majine odlične rezultate so nedvomno napovedovali dosežki iz zimskih priprav v Avstriji v Schieleitnu in Dunaju skupine U-18. Med letošnjimi dosežki so najpomembnejši: prvo mesto na Pomurskem osnovnošolskem prvenstvu v Murski Soboti, uvrstitev na drugo mesto na Osnovnošolskem prvenstvu Slovenije v Kopru in osvojeno drugo mesto na državnem dvoranskem tekmovanju skupine U-16 v Slovenski Bistrici. V letošnjem letu še uvrstitve v skupini U-16 na klubskih tekmovanjih, drugo mesto v Celju, v Šentjerneju in v soboto, 23. avgusta v Radovljici.

Z dobrimi občutki se pripravlja na državno prvenstvu U-16 v Velenju, želi pa se tudi uvrstiti kot predstavnica U-16 v reprezentanco atletinj Slovenije.

Na njeni tekmovalni poti ji želimo še veliko uspehov, v Prlekiji pa klub, ki bo mlade navduševal z atletiko.


Več v Šport