September je čas za srečanje...

Piknik stanovalcev, svojcev in prijateljev ter zaposlenih DOSOR-ja

Filip Matko, ponedeljek, 15. september 2014 ob 19:54
Piknik v DOSOR-ju

Piknik v DOSOR-ju

»September je čas za srečanje...«, so zapisali na tiskanem vabilu v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, z njim pa so vabili na piknik stanovalcev, svojcev in prijateljev ter zaposlenih v petek, 12. septembra, od 15. ure dalje. Zaradi slabega vremena je potekal kar pod streho, v restavracijskih prostorih DOSOR-ja.

Tam je zapel medgeneracijski pevski zbor DOSOR-ja pod vodstvom Suzane Divjak, »Navdih« in »Večerna zarja« skupaj, vse zbrane pa je v restavracijskih prostorih DOSOR-ja pozdravila Simona Domjan. Organizatorji so pričakovali res množično udeležbo na druženju, ki se ga pripravi vsako leto v začetku septembra pod geslom »Dom je tam, kjer je srce«.

O vseh novostih v DOSOR-ju, ki so se zgodile v preteklih dvanajstih mesecih, je govorila direktorica Mateja Hauser. Spomnila je na novo domsko kavarno »Traminček« (za klepete ob kavi, čajih in pecivu ter igranje šaha in kart, kot tudi za brskanje po računalniku...), cev za odpadne plenice, permakulturni vrt (v celoti bo zaživel prihodnjo pomlad), masažne kopeli za preprečitev diabetičnega stopala, DOSTOP (DOSOR-jeva posvetovalnica za stanovalce in zaposlene), namizni tenis in pikado v domski telovadnici, mednarodni program izmenjave stanovalk in stanovalcev domov LinkedAge, toplovodne kopeli za prehrano, DOSKO (tiskani medij za zaposlene) in DINFO (tiskani medij, doslej Dosorjeve novičke)... zvrstilo pa se je tudi okrog 400 različnih dogodkov.

V DOSOR-jevi kuhinji so poskrbeli za primerno pogostitev vse udeleženih na srečanju, za zabavo in ples je poskrbel DOSOR-jev prostovoljec »one man band« Štefan Sečko Legijaš z Vaneče, ni pa manjkal niti bogat srečelov - vsaka srečka je bila dobitna. Super !


Več v Družabno