V Veržeju je potekal tretji Miholov sejem

Bogata sejemska ponudba rokodelstva, domače obrti, kulinarike in lokalnih proizvodov Prlekije

Jože Žerdin, nedelja, 28. september 2014 ob 19:16
Tretji Miholov sejem v Veržeju

Tretji Miholov sejem v Veržeju

V Veržeju so pred tremi leti obudili sejemsko dejavnost, kajti po zgodovinskih virih korenine Miholovega sejma v Veržeju segajo v drugo polovico 16. stoletja. Da pa ta sejemska dejavnost v tem delu Prlekije ne bi zamrla, so letos v okviru župnijskega dne sv. Mihaela in sicer ob godu sv. Mihaela v nedeljo, 18. septembra v dvorišču Centra DUO v Veržeju pripravili že tretji Miholov sejem.

Tako so vse moči za organizacijo sejma imeli občina Veržej, Zavod Marianum Veržej in Terme Banovci. Tega praznika so se med drugim udeležili vsi godovniki Mihci in Mihaele ter seveda veliko število obiskovalcev iz Prlekije in ostalih koncev Slovenije. Letos je bil sejem živ, kajti 40 ponudnikov je ponujalo najrazličnejše domačo obrt, izdelke iz slame, lesa, šibja, volne, medene izdelke. Med ponudniki je bilo veliko tudi domačih ponudnikov iz občine Veržej in širše okolice. Sejemsko dejavnost pa so popestrili sejmarji suhe robe iz Ribnice na Dolenjskem.

Vsa sejemska dejavnost pa je slonela v okviru projekta Prlekfest, pri čemer je bilo veliko izdelkov, ki so jih sejmarji ponujali na sejmu v Veržeju, zaščitenih z zaščitnim znakom »Rokodelstvo art and craft Slovenija«, ki je bilo pridobljeno s strani Obrtne zbornice Slovenije. Slogan tretjega Miholovega sejma je bil »Prite, prite s fseh vasi, pri nas dobre vole nigdar ne sfali«.

Zbrane sejmarje in ostale obiskovalce sta na prireditvenem prostoru pozdravila župan občine Veržej Slavko Petovar in direktor Zavoda Marianum Veržej Janez Krnc, ki sta poudarila, da je prav, da so v Veržeju sejemsko dejavnost ponovno oživeli, kajti letošnji Miholov sejem je bil živ in dobro obiskan.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno