Na Kapeli najdene človeške kosti na kupu deponirane zemlje

Ob izkopu zemlje za zbirnik pitne vode so naleteli na staro pokopališče

Marjan Slavič, nedelja, 28. september 2014 ob 20:081
Najdene človeške kosti na Kapeli

Najdene človeške kosti na Kapeli

Bila je lepa zadnja sončna nedelja v septembru in veliko ljudi je izkoristilo dan tudi za sprehode. Posebej še na kakšne turistične točke ali pa kar tako po bližnji okolici. Spotoma tako lahko občuduješ življenje, lepo domačo naravo, hiše in sakralne objekte.

Da pa te ob tem zmoti nenavaden in grozljiv prizor, pa je vredno zapisati v prispevku. Tik ob cerkvi sv. Magdalene na Kapeli je eno izmed gradbenih podjetij pričelo z izkopom zemlje, kjer bodo sezidali zbirnik pitne vode. Ob tem izkopu so naleteli na staro pokopališče, ki je ležalo tik ob cerkvi in med drugim tudi na človeške kosti umrlih, ki so bili nekdaj pokopani na tem pokopališču.

Gradbišče je nekako zavarovano z zaščitno mrežo, ob pogledu v gradbeno jamo pa te prešine srhljiv prizor. V njem leži odkrit človeški skelet, lobanje in kosti, ki so raztrošene tudi po celotnem gradbišču. Veliko kosti je vidnih tudi nekaj metrov stran od gradbišča na deponiji izkopane zemlje, ki pa ni zaščiteno. Takšno skrajno malomarno in neodgovorno dejanje se ne bi smelo zgoditi. Vsem odgovornim naj bo v premislek, rajni pa naj imajo svoj večen mir.


Več v Črna kronika