Šolske novinarke OŠ Križevci v Ljubljani

Učenke OŠ Križevci - Kaja Antolin, Klara Dragović, Maša Štuhec in Meta Štuhec so obiskale uredništvo Planet Siol.net

Prlekija-on.net, torek, 2. december 2014 ob 14:43
Učenke OŠ Križevci v Ljubljani

Učenke OŠ Križevci v Ljubljani

V soboto, 8. novembra, je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v logiki za dijake in študente. Skupaj z mentorico Manico Karba smo se ga udeležile tudi zmagovalke foto natečaja o tekmovanju iz logike. Štiri učenke OŠ Križevci - Kaja Antolin, Klara Dragović, Maša Štuhec in Meta Štuhec - smo se zgodaj zjutraj pridružile dijakom pomurskih srednjih šol na avtobusu na poti v Ljubljano. Zaspani in v pričakovanju smo se skupaj podali naproti zanimivi soboti. Za nas so bili najpomembnejši del tekmovanja slavnostna otvoritev in nagovori ter podelitev priznanja pred največjo polno predavalnico. Vendar naša pot takrat še ni bila končana.

V petek, 21. novembra, smo se te iste štiri mlade, nadobudne novinarke z mentorico Manico odpravile v našo prestolnico Ljubljano. Naš glavni namen je bil, da prevzamemo ter hkrati tudi unovčimo osvojeno prvo nagrado na natečaju iz fotoreportaže - profesionalen novinarski fotoaparat ter obisk uredništva Planet Siol.net, kjer bomo za en dan postale prave novinarke.

Najprej smo se skupaj z novinarji spletnega portala Siol.net udeležile jutranjega redakcijskega sestanka, na katerem so si novinarji razdelili delo. Na poklic novinarja smo pogledale s čisto drugačne perspektive. V uredništvu se vedno nekaj dogaja, je zanimivo, zaposleni pa imajo zelo raznoliko in razgibano delo. Rade volje bi v uredništvu ostale še malce dlje, a nam na žalost čas tega ni dopuščal. Ker smo bile zelo navdušene, so nas uredniki na našo željo kar hitro poslali na ulico, da bi naredile anketo. Na začetku smo bile malce prestrašene, a kasneje smo se opogumile in svoje delo profesionalno zaključile. Ker je tudi montaža del ankete, smo tudi pri njej sodelovale in se s pomočjo montažerja naučile ogromno novega.

Ta prispevek pa si lahko ogledate na tej povezavi, našo zmagovalno fotoreportažo pa si oglejte na tej povezavi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje