V Ljutomeru prižgali lučke in odprli drsališče

Za praznično okrasitev letos 2.800 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. december 2014 ob 20:192

Odprtje drsališča in prižig lučk

V ponedeljek, 8. decembra, so v Ljutomeru slovesno prižgali praznične lučke ter odprli tudi drsališče, ki bo skrbelo za dodatno praznično ponudbo sredi Glavnega trga v Ljutomeru. Prižig lučk in odprtje drsališča je sicer bilo mišljeno že za soboto, a je takrat zaradi slabega vremena bilo prestavljeno na ponedeljek.

Uporaba drsališča brezplačna, izposoja drsalk 1 evro
Mobilno drsališče v Ljutomeru je v sodelovanju z Občino Ljutomer in Krajevno skupnostjo Ljutomer postavilo podjetje LUCKY LUKA d.o.o., ki je vodilno slovensko podjetje na področju drsanja, rolanja, animacijskih programov in izvajanja celovitih projektov mobilnih drsališč.

Na področju mobilnih drsališč sodelujejo z nizozemskim podjetjem Ice-World, za katerega so tudi edini uradni zastopnik za jugovzhodno evropsko regijo. Posebno zasnovana drsališča so energijsko učinkovita in okolju prijazna, saj imajo okoljevarstveni certifikat ISO 14001.

Odprtje drsališča je sprva mislilo potekati z atraktivno predstavo skupine Lucky Lookers on Ice, slovenske drsalne skupine, ki jo sestavljajo bivši in še aktivni umetnostni drsalci ter vaditelji drsanja in animatorji na ledu, a je predstava odpadla in tudi sicer obratuje samo dobra polovica drsališča.

Ob odprtju je otroke na drsališču zabaval tjulenj Lucky, ki jim je s pomočniki pokazal različne veščine na ledu. Drsališče je odprto vsak dan od 10. do 22. ure z vmesnimi polurnimi premori za čiščenje ledu, uporaba je brezplačna, cena izposoje drsalk za dve uri pa znaša 1 evro.

Za praznično okrasitev 2.800 evrov
V okviru otvoritvenega programa so bile prižgane tudi praznične lučke na Glavnem trgu in drugod po mestu. Pred prižigom lučk je vse zbrane nagovoril direktor Občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski, nakar so vsi skupaj odštevali do prižiga lučk. Okrasitev mesta je v enakem okviru kot lansko leto in ni posebnih sprememb ter novosti pri okraševanju mesta. Okrašena je Mestna hiša, Glavni in Stari trg, nekatera krožišča in ulice. Občina Ljutomer je v letošnjem letu za okrasitev namenila 2.815,76 evrov, kar je v okviru preteklih let.

jozejuz torek, 9. december 2014 ob 13:34

Kaj bo to samo pol drsališča delovalo? Naj to uredijo, kot se spodobi ali pa dol zaprejo.

Dejan torek, 9. december 2014 ob 16:39

Gnes so se že po celen drsali.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno