Dobro obiskan sejem rabljene smučarske opreme v Gornji Radgoni

Največ zanimanja je bilo za otroške potrebščnine

Branko Košti, ponedeljek, 15. december 2014 ob 11:18
Sejem rabljene smučarske opreme

Sejem rabljene smučarske opreme

Smučarski klub Radgona, ki šteje okrog 130 članov, uspešno deluje že več desetletij. Stalnica v njihovi dejavnosti je tudi vsakoletni sejem rabljene smučarske opreme in ostalih potrebščin, potrebnih za uživanje in rekreacijo na prostem v zimskem času.

Interes na obeh straneh za obisk tovrstnih sejmov je velik, saj prodajalcem omogoča, da si nakup nove opreme zase olajšajo z nekaj evri, ki jih dobijo za svojo staro opremo, mnogim ljubiteljem zimskih aktivnosti v  naravi, v prvi vrsti otrokom, pa omogoča nakup, sicer rabljene, a še vedno dokaj kvalitetne opreme z zneski, katere jim še dovoljuje družinski proračun. In prav velik interes prodajalcev, tudi iz bolj oddaljenih krajev Štajerske in Prekmurja, je SK Radgona privedel do odločitve, da so letošnji sejem pripravili na prostem, pred gasilskim domom v Gornji Radgoni.

Sejem je, po grobih ocenah organizatorjev, obiskalo preko 600 obiskovalcev, seveda je bilo med njimi tudi precej »firbcev«, pa vendar je lastništvo zamenjalo veliko parov smuči, pancerjev, palic, kombinezonov in ostale opreme za zimske športe, saj so cene, katere so določili komisijsko, dosegale od 20% do 80% v primerjavi z novimi istovrstnimi artikli. Res ugodno, predvsem za starše, saj otroci hitro prerastejo opremo in jo je zato potrebno pogosteje zamenjati.

Seveda so sedaj ljubitelji zimskih radosti, opremljeni z novo ali rabljeno opremo, v nestrpnem pričakovanju snega. Iz SK Radgona sporočajo, da v času zimskih počitnic od 15. do 21. 2. 2015 tudi letos organizirajo enotedenski tečaj smučanja na Kopah. Zanj velja veliko zanimanje, saj so že na sejmu zbrali okrog 100 prijav.


Več v Šport