Deseto tradicionalno tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal

Ivo Pintarič in Jože Grnjak sta prejela pokala v trajno last, saj sta ga osvojila tretjič v ciklusu tekmovanja

Jože Žerdin, petek, 2. januar 2015 ob 08:55
10. tradicionalno strelsko tekmovanje

10. tradicionalno strelsko tekmovanje

Strelsko društvo Rudar Presika je v petek, 26. decembra, organiziralo že 10. tradicionalno strelsko tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal, v streljanju z malo kalibrsko puško. Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 36 strelcev.

V kategoriji člani - do 50 let je zmagal Ivo Pintarič iz Presike, ki je zadel 85 krogov, drugo mesto je osvojil Bojan Pergar iz Pristave s 83 krogi, tretji pa je bil Toni Križanič iz Stročje vasi prav tako s 83 krogi. V kategoriji starejši člani nad 50 do 65 let, je z 79 zadetimi krogi zmagal Stanko Habjanič iz Veščice, drugi s 76 krogi je bil Ivo Belcl iz Mihalovcev, tretji pa s 70 krogi Zlatko Šauperl iz Cvena. V kategoriji veterani – nad 65 let je zmagal Jože Grnjak iz Rinčetove Grabe s 53 krogi, drugo mesto je zasedel Milan Bratinščak iz Ljutomera s 50 krogi, tretji pa je bil Jože Štiberc iz Gresovščaka s 36 krogi. Prvo uvrščeni v vsaki kategoriji so prejeli prehodne pokale, prvo trije uvrščeni pa tudi medalje. Ivo Pintarič in Jože Grnjak sta prejela pokala v trajno last, saj sta ga osvojila tretjič v ciklusu tekmovanja.

Strelsko društvo Rudar Presika je bilo ustanovljeno leta 1948. Društvo združuje člane iz celotne občine Ljutomer in širše - skupno 76 članov. Društvo izvaja streljanje z malokalibrsko puško in pa zračno puško. So redni udeleženec mednarodne in regijske lige z malo kalibrskim orožjem, obiskujejo pa tudi strelska tekmovanja z zračnim orožjem. Strelsko dejavnost z malokalibrsko puško in pištolo izvajajo na strelišču v Presiki, z zračno puško pa na strelišču Strelskega društva Mesto Ljutomer v Ljutomeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno