Od nezavarovanega železniškega prehoda do podvoza

Na cesti Sp. Kamenščak - Radomerje se je gradil podvoz

Prlekija-on.net, petek, 2. januar 2015 ob 18:354

Podvoz na Sp. Kamenščaku

V sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah, se je gradil tudi podvoz na cesti Sp. Kamenščak - Radomerje.

Na tej relaciji je cesta železniško progo prečkala na dveh nezavarovanih prehodih, ki sta bila označena z Andrejevim križem. Sedaj je urejeno eno izvennivojsko križanje s podvozom. Nekoliko naprej proti Mekotnjaku je bil urejen še en podvoz, podvoz pa se gradi še na Grlavi ter v Ljutomeru, kjer se gradi tudi nadvoz. Ti nadvozi oz. podvozi naj bi bili zgrajeni do sredine letošnjega leta.

V spodnji galeriji si lahko ogledate niz fotografij, ki prikazujejo stanje pred deli in sedaj, ko se skozi podvoz že lahko zapeljete, video pa prikazuje, kako je težki tovorni vlak s 25 vagoni "sopihal" po progi nad podvozom.

pravični sobota, 3. januar 2015 ob 15:00

Pred nekaj dnevi sem slišal, da bi se naj podrl del stene pri podvozu v Ljutomeru za smer Ormož. Mislec

Ve mogoče kdo kaj o tem? Mislec

Dejan sobota, 3. januar 2015 ob 15:44

Keko je meni znono, se tan neje podrla stena, pač pa so se samo nagnile zagatnice, ki so zadržovale zemlo. Kak se na sliki vidi.



To je blo sred decembra. Če pa se je kesneje kej še zgodilo, ka bi se kakša stena podrla pa ne ven. Samo mislin ka ne.

jbure nedelja, 4. januar 2015 ob 12:12

Tega, ki je planiral te pod- in nadvoze pa res ne razumem. Tu so naredili podvoz pri neki poljski poti, na cesti Banovci-Krapje, kjer pa je bistveno večji promet (saj se cela Prlekija tu skozi vozi za MSoboto) pa so le zapornice zamenjali pa asfalt preplastili... ma tu je res neka višja logika odzaja.... Hahaha

Dejan nedelja, 4. januar 2015 ob 18:03

Tüdi podvoz pri Grlavi neje neka logika, tan se na den več cugov pela, kak avtov. Na regionalni cesti Lotmerk - Križovci oz. Noršinci - Lukovci pa so glihtak samo malo prehod pa zapornice popravili Nasmeh

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo