Policisti pred zanesljivo smrtjo rešili prikupnega kužka

Tudi policiste je presenetila človeška krutost do živali

Prlekija-on.net, četrtek, 15. januar 2015 ob 11:31
Policisti policijske postaje Lenart, so v četrtke, 15. januarja zjutraj, med opravljanjem svojih vsakodnevnih nalog v Lenartu, ob cesti opazili ležečega kužka. Kot vedno v podobnih primerih so preverili, kaj je z živaljo in ali je  morebiti poškodovan. Zgroženi so ugotovili, da je imel kuža okoli vratu zavezano vrv, ki je bila zategnjena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja. Pravzaprav je verjetno že izgubljal svojo bitko s smrtjo.

Policisti so mu vrv nemudoma prerezali, da je lahko normalno zadihal ter ga na policijski postaji nahranili in mu ponudili vodo. Čeprav je kuža ob najdbi, verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči. Prijazni kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in z iskanjem pozornosti.

Policisti so najdenega psa po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili, da nima vstavljenega čipa. Svoj dom je sedaj našel v mariborskem Azilu za živali.

Policisti so prvi del te krute zgodbe zaključili z odliko. Vendar se ne bodo ustavili. Vse svoje napore bodo vključili v iskanje neodgovornega lastnika psa in če ga bodo našli, ga bodo v skladu s predpisi, pripeljali pred roko pravice.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje