Ormožan Bezjak eden ključnih mož za zmago nad Brazilijo

Marko Bezjak je pomemben delež dal v 53. minuti pri zaostanku Slovenije z 31:32, ko je zabil dva zaporedna gola za vodstvo s 33:32

Prlekija-on.net, četrtek, 22. januar 2015 ob 08:54
»Selfie« Bezjaka s soigralci v Katarju, foto: Facebook Marko Bezjak-Bezo

»Selfie« Bezjaka s soigralci v Katarju, foto: Facebook Marko Bezjak-Bezo

Slovenska rokometna reprezentanca se te dni mudi v Katarju, kjer nastopajo na svetovnem rokometnem prvenstvu. Po treh zmagah in porazu so na dobri poti, da lahko osvojijo celo prvo mesto v skupini A. Na prvenstvu so premagali Čile, Belorusijo, nato izgubili proti domačinom Katarju, v sredo pa premagali Brazilce, kjer je eno izmed ključnih vlog odigral 28-letni Ormožan Marko Bezjak.

Bezjak je dosegel 4 gole, pomemben delež pa je dal v 53. minuti pri zaostanku Slovenije z 31:32, ko je zabil dva zaporedna gola za vodstvo s 33:32 ter hkrati še ukradel žogo nasprotniku. Slovenija je na koncu zmagala s 35:32. Bezjak je po zmagi v ospredje postavil celotno ekipo in za TV Slovenija povedal, da bi "morali tekmo odločiti že prej, a na koncu je vendarle zmagala ekipa. Stisnili smo v obrambi, svoje sta dodala tudi vratarja, in to je prineslo uspeh. Napravili smo precej napak, a na koncu šteje zmaga, in to je najpomembnejše."

Slovenijo do konca prvega dela čaka v petek še tekma s Španijo, ki je aktualni svetovni prvak. Z zmago z vsaj tremi zadetki bi Slovenci lahko zasedli celo prvo mesto v skupini. Če Slovenija zmaga z dvema zadetkoma razlike, bodo drugi v skupini, v vsakem drugem primeru pa tretji. V tekmah na izpadanje se potem križajo s skupino B, kjer so možni nasprotniki Avstrija, Makedonija ali Tunizija, odvisno od končnega vrstnega reda v tej skupini.


Več v Šport