»Požar« v Termah Banovci

Niz aktivnosti v projektu Policijska akademija detektiva Frančeka

Jože Žerdin, sreda, 18. februar 2015 ob 14:16
Gasilska vaja v Termah Banovci

Gasilska vaja v Termah Banovci

V času zimskih počitnic v Termah Banovci že deset let za otroke, ki so na počitnicah, pripravljajo niz aktivnosti s projektom Policijska akademija detektiva Frančeka. Vse aktivnosti v Termah Banovci peljejo skupaj s policijsko postajo Ljutomer.

Namen Policijske akademije detektiva Frančeka je v tem, da otroci preko igre in zabave ter druženja spoznajo, kaj vse se lahko v bistvu v vsakdanjem življenju zgodi - veliko tudi nepredvidenega in kako v tistem hipu ravnati.

Tako je v okviru projekta Policijska akademija detektiva Frančeka v sredo, 18. februarja, prišlo do neljubega dogodka, ko je v prvem nadstropju Term Banovci prišlo do požara. Kar 22 otrok je bilo ujetih v zadimljenem prostoru, pri čemer se je požar z veliko naglico širil. Takoj so na pomoč poklicali gasilsko operativno reševalno enoto gasilskega društva Ljutomer, ki so na kraj požara prispeli s tremi gasilskimi vozili in začeli s reševalno-evakuacijsko akcijo reševanja otrok iz hotela na dvorišče Term Banovci.

Gasilci so začeli z napadom, postavili tlačni vod in z reševalno opremo, video kamero v primeru požara v notranjosti, dihalnimi aparati in izpihalnikom zraka odšli v prostor, kjer je bil notranji požar. S pomočjo gasilske tehnike in opreme so gasilci požar lokalizirali in vseh 22 otrok varno pospremili na dvorišče. Prikazana je bila vaja, kako se rešuje v takem primeru ljudi iz objekta in kako ravnati v takem primeru, ko pride do požara, ko so osebe ujete v objektu, kjer je požar. Čeprav je šlo le za vajo je 11 gasilcev svoje delo opravilo z odliko. Vodja intervencije Dušan Hunjadi je bil z vajo zadovoljen.

V drugem delu pa so gasilci otrokom pokazali svoja vozila in opremo, ki jih potrebujejo v primeru požarov v objektu, v prometni nesreči na cestah, avtocesti ali gozdu in poplavah. Gasilci so ob tej priložnosti otroke poučili o samem delovanju gasilcev. Čeprav je šlo le za vajo so otroci spoznali marsikaj novega in zanimivega, predvsem pa lik gasilca in njegovo humano poslanstvo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje