Odpira se prva makedonska restavracija v severovzhodni Sloveniji

Restavracijo bodo za javnost odprli v četrtek, že v sredo pa so makedonske dobrote pokušali novinarji

Prlekija-on.net, sreda, 25. februar 2015 ob 18:11
Restavracija Furna

Restavracija Furna

V sredo, 25. februarja, so v Mariboru na Tyrševi 3 predstavili tipično makedonsko restavracijo z imenom Furna. Iz imena je razvidno, da bodo kulinarična razvajanja izhajala iz sončne Makedonije, dežele, poznane po okusnih tradicionalnih jedeh, pripravljene iz peči – furne. Furna je ne samo prva makedonska restavracija v Mariboru, temveč tudi v severovzhodni Sloveniji. Furna bo za javnost odprta od četrtka, 26. februarja.

Makedonija je dežela bogate kulinarike in ponuja različne jedi za vse vrste okusov. Namen, želja in vizija je predstaviti zmes raznolikih balkanskih in mediteranskih jedi, kjer se prepleta vpliv dolgoletne zgodovine, tako v pripravi, videzu in načinu serviranja (glinene posode).

Gostom bodo ponudili prvovrstne predjedi, bogate mesne in zelenjavne specialitete, slastne sladice, ki bodo že s prvim grižljajem vzbudile apetit. Na jedilniku se najde tudi makedonske nacionalne jedi: svinjski uvijač, makedonski šašlič, makedonski pindjur, lutenico, Vardarsko grne, Selsko meso, Mučkalica, Muskul tava, Podvarok tava in Turli tava ter mnoge druge.

Ob tem bi gostom radi pomagali spoznati tudi izvrstna makedonska vina, v katerih je mogoče čutiti posebno sladkobno noto. V družbi z izbrano kulinariko bo njihov značaj še posebej poudarjen. Njihova želja je, da bi bil obed v Restavraciji Furna za vsakega gosta nepozabno doživetje.


Več v Gospodarstvo