Trčili osebno in reševalno vozilo, 78-letnik umrl v kliničnem centru

Ob 18.40 so delavci Univerzitetnega kliničnega centra Maribor obvestili policiste, da je 78-letni udeleženec prometne nesreče umrl

Prlekija-on.net, torek, 14. april 2015 ob 21:36
78-letnik je umrl v kliničnem centru

78-letnik je umrl v kliničnem centru

V torek, 14. aprila, okoli 16.30 ure, se je na regionalni cesti Maribor – Lenart, v kraju Zamarkova, zgodila prometna nesreča v kateri so bili udeleženi 78-letni državljan Slovenije, kot voznik osebnega avtomobila in 22-letni državljan Slovenije, kot voznik reševalnega avtomobila, v katerem sta bila v času nesreče potnik in bolnica.

Nesreča se je zgodila, ko je 78-letni voznik med vožnjo po klancu navzdol, iz smeri Maribora proti Lenartu, z nepojasnjenega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v pravilno nasproti vozeč reševalni avtomobil.

Zaradi poškodb so bili s kraja nesreče z reševalnim vozilom v Univerzitetni klinični center Maribor odpeljani 78-letni voznik osebnega avtomobila, potnik iz reševalnega vozila in bolnica, ki so jo prevažali v reševalnem vozilu. V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni okoli 7.000 evrov.

Ob 18.40 so delavci Univerzitetnega kliničnega centra Maribor obvestili policiste, da je 78-letni udeleženec prometne nesreče umrl.

Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila vožnja pokojnega pred nesrečo nezanesljiva. Prav tako pa zaenkrat ni znan vzrok smrti, zaradi česar bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, ugotavljanjem dejstev in preverjanjem okoliščin nesreče.

O ugotovitvah bodo policisti s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.


Več v Črna kronika