80 let Vrtca Manko Golar v Gornji Radgoni

S slavnostno akademijo so obeležili visok jubilej Vrtca Manko Golar v Gornji Radgoni

Branko Košti, petek, 5. junij 2015 ob 08:32
80 let Vrtca Manko Golar

80 let Vrtca Manko Golar

Vrtec Manko Golar v Gornji Radgoni je eden najstarejših vrtcev v Severovzhodni Sloveniji, saj uspešno deluje že od leta 1935. Visokemu jubileju primerna je bila zato tudi udeležba visokih gostov na slavnostni akademiji ob praznovanju 80-letnice vrtca, saj so se je udeležili župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, v.d. Direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolo na MIZŠ, mag. Gregor Mohorčič, predstojnica ZRSŠ, Irena Kumer, podžupan Robert Žinkovič, direktorica občinske uprave, dr. Tatjana Fulder, člana družine, po kateri nosi vrtec ime Sonja in Marko Golar, častni občani občine Gornja Radgona, Vinko Rous, Majda Bicskey in Slavko Lončarič, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, Božena Bratuž, upokojena ravnateljica vrtca Viktorija Sluga, EKO koordinator za vrtce, Dane Katalinič, člani občinskega sveta občine Gornja Radgona, člani sveta vrtca in sveta staršev, ...

Praznovanje 80-letnice institucionalnega otroškega varstva so z zanimivim kulturnim programom, ki ga je vodila Alenka Regoršek, popestrili glasbenika Malala in Samo, skupina iz vrtca Violinke ter nadarjena in perspektivna glasbena skupina Il divje.

Slavljencem so čestitali visoki gostje, ki so o vrtcu govorili samo v superlativih, ravnateljica, mag. Breda Forjanič in direktor direktorata na MIZŠ, mag. Gregor Mohorčič, pa sta podelila številna priznanja in zahvale, predvsem zaposlenim ter drugim zaslužnim za uspehe vrtca. Tako so bronasto plaketo prejele: Hermina Holer, Cvetka Gabrovec, Tadeja Nekrep, Tanja Stanek, Marija Maruško, Petra Lehko, Slavica Marinič in Vesna Hvalič; srebrne plakete: Miroslava Vučko, Zdenka Volf, Anica Horvat, Miran Gomboc, Gregor Rous in Tatjana Jakopec Kager, zlate pa: Nataša Benko, Lidija Sever in Sonja Rožman. Posebna priznanja vrtca so prejele: Marija Rihtarič, Terezija Škrlec, Marjeta Vindiš, Marija Bezjak, Ljudmila Hamler, Brigita Rök, Danica Štrucelj, Milena Zamuda Ivanek, Vida Topolovec, mag. Breda Forjanič. Prejemniki zahval pa so: župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko – za sodelovanje in zagotavljanje dobrih materialnih pogojev za delo vrtca; Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – za strokovno sodelovanje na področju delovanja vrtca; Zavod RS za šolstvo, Območna enota Murska Sobota – za strokovno svetovanje in večletno uspešno sodelovanje na področju predšolske vzgoje; Viktorija Sluga in Vinko Rous – za postavitev dobrih temeljev, ki so omogočali nadgradnjo in strokovno rast vrtca; Družina Golar – za podano soglasje k poimenovanju vrtca po Manku Golarju in za večletno dobro sodelovanje z vrtcem; Sara Kager – za večletno prostovoljno sodelovanje v vokalni skupini Violinke in za izdelavo grafične podobe naslovnice jubilejne zgoščenke; mag. Breda Forjanič – za izjemne dosežke pri vodenju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso vrtca.

V štirih enotah vrtca Manko Golar (dve v Radgoni ter po ena v Črešnjevcih in Negovi) je sicer okoli 320 otrok, za katere skrbi 60 zaposlenih. Ob visokem jubileju, kjer so se obrnili na bogato preteklost, ter pretehtali sedanjost za uspešen korak v jutri, so v avli Kulturnega doma Radgona, odprli tudi priložnostno razstavo otroških likovnih izdelkov, prav tako so v osnovni šoli pripravili tudi tradicionalni "Cicibanov dan", kjer so na svoje prišli najmlajši radgonski občani ter njihovi starši, dedki in babice ter ostalo sorodstvo in drugi občani.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje