Ferkova dela na ogled tudi v Lendavi

Na ogled je štirideset slik velikega formata, razstava pa bo na ogled vse do sredine septembra

Prlekija-on.net, torek, 23. junij 2015 ob 11:46
Razstava Rajka Ferka v Lendavi

Razstava Rajka Ferka v Lendavi

Znani slovenski ustvarjalec Rajko Ferk je minuli vikend odprl eno izmed svojih večjih likovnih razstav v hotelu Elizabeta v Lendavi. Na ogled je štirideset slik velikega formata, razstava pa bo na ogled vse do sredine septembra. Tečejo pa tudi dogovori o organizaciji mednarodne likovne kolonije, ki bi bila konec septembra.

Ferk ima trenutno aktivnih 21 likovnih razstav po različnih koncih Slovenije, upravlja pa tudi z dvema galerijama v Mariboru, Galerijo v kavarni hotela Betnava in Galerijo Vinag na Trgu Svobode.

Za sabo ima preko 180 razstav in organiziral je 10 mednarodnih likovnih kolonij. V petek, 19. junija, je bila otvoritev likovne razstave »Legende« s slikarko Tamaro Vogrin iz Radgone, v soboto v Lendavi in v ponedeljek v KGB v Mariboru, kjer so razstavljene slike v trajanju Festivala Lent.

Ferk je znan tudi kot galerist, pisec aforizmov in humanist. Njegova dela pa krasijo številne hotele, poslovne stavbe in privatna stanovanja po vsej Sloveniji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje