Na pikniku so se zastrupili s THC-jem

Policija je ugotovila, da so osumljeni spekli pecivo temno rjave barve v katerega so nato dodali škodljivo snov sestavljeno s kanabinoidno spojino

Prlekija-on.net, četrtek, 2. julij 2015 ob 11:54
V pecivo so dodali škodljivo snov sestavljeno s kanabinoidno spojino

V pecivo so dodali škodljivo snov sestavljeno s kanabinoidno spojino

Policisti Policijske postaje Lendava so obravnavali več oseb, ki so na pikniku na območju Lendave, nezavedno zaužili prepovedano drogo konoplja oziroma snov THC.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so osumljeni z območja Pomurja, na domu enega izmed osumljenih, spekli pecivo temno rjave barve, kockaste oblike, (vzdevek peciva - BROWNIES), v katerega so nato dodali škodljivo snov sestavljeno s kanabinoidno spojino. Omenjeno pecivo so ponudili gostom na pikniku. Pet udeležencev piknika je kmalu po zaužitju navedenega peciva zaznalo nenavadno vedenje oziroma telesne znake, zaradi katerih je eden poiskal tudi zdravniško pomoč. Pri njem je nato bila na podlagi testa urina, ugotovljena prisotnost THC (tetrahidrokanabinola).

Zoper tri osumljene bo podana kazenska ovadba na ODT za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu  KZ, zoper štiri osumljene pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje  Onesnaženja živil ali krme po 337. členu KZ.

Podoben primer se je zgodil tudi nedavno na Celjskem, ko se je s THC-jem zastrupilo 15 ljudi.


Več v Črna kronika