V helikopterski nesreči umrl Kobe Bryant

Bryant je veljal za enega najboljših košarkarjev vseh časov, vso profesionalno kariero je preživel pri Los Angeles Lakersih, s katerimi je tudi petkrat osvojil naslov prvaka Lige NBA

Prlekija-on.net, nedelja, 26. januar 2020 ob 21:36

Kobe Bryant

V nesreči zasebnega helikopterja v Calabasasu v Kaliforniji je umrl zvezdnik NBA-ja Kobe Bryant. Star je bil 41 let. Kot poroča TMZ, je Bryant potoval še z najmanj štirimi ljudmi s svojim zasebnim helikopterjem, ko je ta strmoglavil, ko je na krovu nad Calabasasom izbruhnil požar. Kljub posredovanju nihče od potnikov na krovu nesreče ni preživel. Kot še poroča TMZ, je z njim bila tudi ena izmed hčerk, 13-letna Gianna Maria. Vzrok nesreče še preiskujejo.

Bryant je sicer v zadnjih letih vedno uporabljal svoj zasebni helikopter, tudi ko je še igral za Los Angeles Lakerse in je letel od svojega doma v Newport Beachu do Staples Centra.

Bryant je veljal za enega najboljših košarkarjev vseh časov, vso profesionalno kariero je preživel pri Los Angeles Lakersih, s katerimi je tudi petkrat osvojil naslov prvaka Lige NBA. Dvakrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca finalne serije, leta 2008 je bil MVP rednega dela sezone, kar 18-krat pa je bil izbran na tekmo zvezd, štirikrat je bil na njej proglašen tudi za MVP-ja. Športno pot je po dvajsetih letih igranja zaključil leta 2016.

Od legendarnega košarkarja se poslavljajo številni znani na družbenih omrežjih.