Plešejo poletni vročini navkljub

Folkloristi KD Janko Divjak s Kapele nastopili v Radencih

Filip Matko, torek, 7. julij 2015 ob 22:18
Folkloristi KD Janko Divjak v Radencih

Folkloristi KD Janko Divjak v Radencih

Pri Kulturnem društvu Janko Divjak Kapela s Kapelskega vrha že osemnajsto leto deluje folklorna skupina, ki jo po strokovni plati vodi Slavica Kovačič, a med desetimi plesnimi pari pleše tudi predsednik društva Slavko Puklavec. Z vajami in plesi ne prenehajo kljub letošnjim visokim poletnim temperaturam. Tako so minuli ponedeljek zvečer, 6. julija, zaplesali na poletnem odru v okviru »DOSOR-jeve vetrnice«.

Minka Slatnar in Andreja Klemenčič sta lahko tokrat napovedali le nastop štirih plesnih parov, kajti večina plesalk in plesalcev je že na dopustih in se hladijo v senci nekje ob morski obali. Ob zvokih harmonike tradicionalnega spremljevalca več folklornih skupin, Roberta Majeriča, so plesalke in plesalci KD Janko Divjak Kapela predstavili prleške, štajerske in prekmurske plese. Seveda jim je bilo v narodnih nošah izredno toplo, da ob plesih ni bilo potrebe, da prikažejo še katerega od ljudskih običajev, ki so značilni za to okolje.

V DOSOR-ju so namreč te plesalke in plesalci nastopili že nekajkrat ter potrdili sloves svoje skupine, ki se na srečanjih folklornih skupin pojavlja že osemnajsto leto zapored. Tako so že prikazali »Kako nekoč je lepo bilo« ali pa »Ljudski večer ob kmečki peči«. Vendar so obljubili, da pridejo še kdaj.


Več v Kultura in izobraževanje