Tudi 49. generacija maturantk in maturantov GFML dosegla izjemen rezultat na splošni maturi

Bili so 99-odstotni, pet maturantk je doseglo prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. julij 2015 ob 09:48
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so še težko pričakovani rezultati splošne mature 2015 v spomladanskem roku. Tudi letošnja 49. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat.

K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 107 dijakov gimnazijskega programa, 105 dijakov je uspešno opravilo maturo, ena dijakinja je padla iz matematike, ena dijakinja pa je morala zaradi hude bolezni prekiniti maturo, ko ji je ostal samo še ustni del izpita iz matematike. Njene že pridobljene ocene so zelo solidne in bi tudi brez te ustno pridobljene ocene gladko opravila maturo. Tako lahko rečemo, da je splošna matura opravljena z 99,01 %. Povprečno število pridobljenih točk je 20,914. Od tega so kar štirje, ki so dosegli 29 točk in lahko upravičeno pričakujemo, da se bo število zlatih maturantov povečalo.

K maturi je pristopilo tudi 12 dijakov maturitetnega tečaja, uspešnih je bilo 5 ali 41,7 %, kar je nad državnim povprečjem.

Pet maturantk programa splošna gimnazija je doseglo prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Zlati maturantje 2014/2015 so Barbara Budja iz Dokležovja, Tamara Horvat iz Gradišča, Vanja Zamuda iz Radencev, Jana Žnidarič iz Podgradja in Mateja Žnidarič iz Moravcev v Slovenskih goricah. Ena maturantka, Vanja Zamuda, je dosegla maksimalnih 34 točk.

V primerjavi s prejšnjimi leti je to odličen rezultat, saj je bilo letos tretjič, da se je upoštevala zgolj ena ocena na višjem nivoju iz tujih jezikov, v kolikor je kandidat opravljal maturo iz dveh tujih jezikov na višjem nivoju.

Rezultati poklicne mature – spomladanski rok 2015
Prejšnji teden so bili znani rezultati poklicne mature 2015 – spomladanski rok. Tudi 14. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 53 kandidatk in 9 kandidatov in vsi so bili uspešni, torej so z maturo opravili 100 %. Dve maturantki sta dosegli prag 22 (od 23) točk in tako postali zlati maturantki. To sta Melisa Klemenčič iz Stavešinskega Vrha in Andrejka Pek iz Stare Gore.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 9 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100 %). Izjemen je tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ...

Zvečer, 13. julija 2015, ob 20.30 so slovesno podelili maturitetna spričevala na ljutomerskem Glavnem trgu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje